Windows 10 більше ніколи не отримає нові функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стало відомо, що Microsoft відмовляється від повноцінних оновлень Windows 10. Операційна система отримуватиме щомісяця лише оновлення безпеки та патчі для усунення помилок. Повна підтримка Windows 10 припиниться вже дуже скоро – восени 2025 року.

Отже, цикл життя 10-ки склав лише 8 років. До слова, для Windows 7 основна підтримка була припинена через 6 років після виходу у 2015 році, Windows 8, можна сказати, стала “найкоротшою” із сучасних ОС Microsoft за підтримкою та оновленнями.

Що це означає і що робити звичайному користувачеві?

Відсутність повноцінних оновлень для ОС – тут немає нічого страшного, просто Windows 10 більше ніколи не отримає нових функцій. Особисто я з оновлень 10-ки пригадую тільки появу на панелі завдань нової області “Новини та інтереси”, в якій відображалася погода.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Притому прогноз далеко не точний. Інші ж функціональні оновлення 10-ки малопомітні звичайному користувачеві. Тому немає нічого страшного – ОС “фіксується” в поточному стані і більше не зміниться.

За безпеку переживати не варто принаймні до осені 2025 року, коли ОС не перестане отримувати оновлення безпеки. Але, найімовірніше, підтримку продовжать ще на кілька років, адже стверджується, що наразі на Windows 10 у світі працює 73% усіх ПК – це дуже велика цифра.

Компанії Microsoft буде дуже невигідно, якщо, припустімо, у Windows 10 хакери знайдуть уразливість і проведуть масовий злом, тому вендор зацікавлений у надійності своєї системи.

Чому так відбувається?

Нічого вічного немає – все розвивається. Компанія Microsoft вирішила приділити всю увагу більш сучасній Windows 11, в якій вже враховані всі проблеми і помилки попередніх версій.

Також така назвемо її “агітація” для переходу на Windows 11 дає поштовх для оновлення заліза по всьому світу, адже багато хто користується старими ПК, на яких цілком собі стерпно бігає Windows 10. А ось бізнес-сфера буде оновлювати залізо після остаточного припинення підтримки Windows 10 – безпека в першу чергу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.