Топ-5 причин чому варто купити комп’ютер замість ноутбук

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Придбання нового комп’ютера або ноутбука завжди було відповідальним рішенням незалежно від того для яких цілей. На ринку зараз представлено велике розмаїття моделей цифрової техніки і заплутатися в їх параметрах і характеристиках дуже просто. Тому ми вирішили написати цю статтю і допомогти у виборі схиливши шальки терезів у бік придбання ПК, а не ноутбука, і для цього є низка причин.

РІЗНИЦЯ В ТЕМПЕРАТУРНИХ ПОКАЗНИКАХ

Персональний комп’ютер має просторий корпус (міні і мікро в розрахунок не беремо), можливість встановлення цілої низки вентиляторів різного діаметру і кількості, а також систему ВДО, завдяки чому як процесор, так і відеокарту можна навантажити по максимуму, не побоюючись перегріву, тротлінгу або виходу заліза з ладу.

За замовчуванням ноутбуки так само можуть бути досить холодними, але тільки за певних умов. Якщо використовувати їх для роботи з офісними програмами, наприклад. Через щільне компонування комплектуючих усередині ноутбуків вивести зайве тепло в процесі експлуатації досить проблематичне завдання. Тому користувачі ноутбуків часто використовують додатково зовнішні системи охолодження, монітори, клавіатури та інші пристрої, щоб зменшити навантаження на ноутбук, щоб надалі не віддавати ноутбук у ремонт, а це все додаткові вкладення в техніку, яка і так не мало коштує.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ПРОБЛЕМИ ЗІ СПИНОЮ

Як на мене, власники ноутбуків повинні від народження мати міцний і гнучкий хребет, оскільки найпоширенішими позами для таких людей можна назвати: сидіння впівоберта, напівлежачи на дивані, лежачи в ліжку та інші малокорисні позиції для здоров’я. Як розумієте, мобільність ноутбука дала нам змогу знайти нові способи собі нашкодити.

МОДЕРНІЗАЦІЯ ПРИСТРОЮ

Розробники ігор щороку випускають десятки нових проєктів і щоразу вимоги до заліза зростають. Ті ноутбуки, що ще кілька років тому вважалися топовими і були здатні запустити будь-яку гру на ультрависоких налаштуваннях графіки, вже не зможуть цього зробити, і збільшити їхню продуктивність практично немає можливості.

На деяких моделях як варіант можна встановити SSD диск з більшим об’ємом і додати оперативної пам’яті, але на цьому можливості модернізації ноутбука закінчуються (якщо не враховувати покупки зовнішньої відеокарти, яка може коштувати як сам ноутбук).

З настільними персональними комп’ютерами в цьому плані все набагато простіше і райдужніше. Модернізації в комп’ютері можна піддати будь-який компонент, наростити потужність або замінити той, що вийшов з ладу. Можна придбати недорогий ПК і з часом покращувати його до потрібного рівня продуктивності.

З цієї причини ПК може існувати фактично без обмежень за часом. Так, наприклад мій особистий комп’ютер, придбаний ще в 2002 році, пережив близько десятка модифікацій. Від нього не залишилося жодної частини, які були придбані спочатку, але завдяки тому, що він у мене з’явився і маючи можливість його модифікації, я отримав доволі хорошу машину, вартість якої ніколи не била по кишені.

ПЕРСОНАЛЬНИЙ КОМП’ЮТЕР ДЛЯ ІГОР

Скільки б останніми роками не говорили про те, що комп’ютерний геймінг незабаром піде на другий план і його остаточно замінить ринок мобільних ігор, цього не відбувається. Комп’ютер для багатьох із нас це не просто пристрій для роботи, а й відпочинок за переглядом фільму, серіалу або проходження цікавої гри. До ПК можна під’єднати широкоформатний монітор і приємно проводити час, граючи разом із друзями в мультиплеєрні ігри на одному екрані. Підключити кілька джойстиків, клавіатур та інших периферійних пристроїв не буде проблемою.

З ноутбуками в цьому плані справи йдуть звичайно ж складніше. Мала діагональ екрана не дасть можливості насолодитися деталями в іграх і фільмах, а з під’єднанням кількох однотипних периферійних пристроїв можуть виникнути складнощі. Усе, звичайно, в цьому випадку суб’єктивно і залежить від користувача.

ПРОДУКТИВНІСТЬ ПК ВИЩА ЗА ТІ САМІ ГРОШІ

Найчастіше якщо порівнювати ціни однотипні за характеристиками моделі комп’ютерів і ноутбуків, то виявиться, що ПК дешевше в середньому на 20%. А якщо додати ці ж 20% до вартості комп’ютера, то можна придбати більш продуктивну відеокарту і монітор, тим самим перегнавши ноутбук за потужністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.