Найкращі безкоштовні VPN для Windows у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зрозуміло, що платні версії більш просунуті, оскільки працюють на високій швидкості, мають більше локацій і абсолютно не обмежуються за трафіком. Однак більшості користувачів, які інколи шукають потрібну інформацію, спілкуються з друзями та родичами, цілком достатньо і безкоштовної версії.

Сьогодні ми розглянемо найбільш затребувані з них, які підійдуть не тільки для Chrome, Mozilla, Yandex, а й також для більшості браузерів, які функціонують на рушії Chromium. Переважно це: Opera, Brave, Vivaldi.

Для того, щоб з онлайн-магазину Chrome завантажити розширення для браузера, необхідно в рядку пошуку ввести назву і натиснути кнопку Enter. Водночас варто врахувати, що для скачування розширення потрібно надати конкретні дозволи. Рішення щодо вибору приймає сам користувач на свій страх і ризик.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найкращі VPN для ноутбука або персонального комп’ютера

Нижче представлено найбільш просунуті VPN для браузера Chrome, які використовують багато інтернет-користувачів.

Windscribe VPN

Надає досить щедрі ліміти для трафіку. Ба більше, оснащений опцією “R.O.B.E.R.T.”, завдяки якій блокуються шкідливі сайти, небажаний контент і реклама. Тобто, по суті, це свого роду фільтр веб-сторінок, який запобігає завантаженню конкретного контенту.

Однак, обираючи цей безкоштовний VPN, варто врахувати, що він має досить обмежений функціонал:

  • Здатний блокувати до п’ятнадцяти доменів.
  • Доступ дозволено тільки на одному гаджеті.
  • У деяких випадках реклама і соціальні мережі не піддаються блокуванню.
  • На добу допустимо не більше однієї тисячі запитів.
  • Невисока швидкість з’єднання.
  • Обсяг трафіку за тридцять днів – від двох до десяти гігабайт.

Разом з тим, Windscribe VPN підтримує багато серверів, що функціонують у різних країнах. При цьому в безкоштовній версії їхній вибір дещо обмежений. Крім того, фахівці в IT-галузі не рекомендують використовувати додаткові функції, оскільки це суттєво знижує безпеку.

TunnelBear VPN

Чудовий варіант для користувачів-початківців, оскільки інтерфейс цього VPN простий, легкий і зрозумілий. Серверів досить багато, щоправда, під час роботи швидкість з’єднання часто може пригальмовувати. Під час налаштування користувачеві пропонується створити обліковий запис або увійти в уже наявний. З недоліків: немає торрент-трафіку і блокувальника реклами.

Серед обмежень:

  • До 25 доступних серверів;
  • Пристрої – від одного до трьох;
  • Обсяг трафіку на один місяць – до двох гігабайт.

ZenMate VPN

У платній версії вибір серверів вражає розмаїттям, проте далеко не всі з них доступні в безкоштовному варіанті. При цьому інтерфейс інтуїтивно зрозумілий, але торрент-трафік не підтримується.

Які є обмеження:

  • Кількість дозволених серверів – до семи;
  • Пристроїв – до трьох;
  • Обсяг трафіку на тридцять діб – від 500 мегабайт до двох гігів.

Betternet VPN

Простий інтерфейс, широка доступність серверів, зрозумілий у використанні. Однак іноді під час увімкнення деяких сервісів можуть виникати збої.

Browsec VPN

Обмежений обсяг трафіку (всього до одного гігабайта), доступних серверів – до п’яти. Але при цьому Browsec VPN дає змогу з легкістю обходити обмеження, коли потрібно отримати доступ до контенту з різних регіонів. На думку деяких користувачів, має дуже низьку швидкість з’єднання.

У магазині Chrome безкоштовно можна завантажити: Hide.me (обходить обмеження, забезпечує приватність); Speedify (з його допомогою можна об’єднувати мережеві з’єднання, підвищуючи тим самим швидкість); Proton (високий захист конфіденційності, забезпечення безпеки); Atlas (легко обходить блокування); Surfshark (приховує IP-адресу, можна налаштувати захист від стеження).

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.