Статті

Чому Windows 10 повторює долю Windows 7

Share

Windows XP вже практично забута, а на тих, хто продовжує використовувати цю ОС, дивляться з подивом. А якщо користувач, який зараз використовує XP, починає розповідати навіщо йому ця застаріла система, то його все одно ніхто не розуміє або не хоче розуміти.

На тих, хто використовує Windows 7, уже починають поглядати косо, бо система вже вважається дуже застарілою. Звичайно, Windows 7 залишається встановленою на великій кількості комп’ютерів і зараз, але вже й сімку починають забувати. Напевно, коли основні браузери перестануть працювати на Windows 7, то з неї масово перейдуть залишки всіх користувачів. Адже обмеження для сучасних ігор не заважають багатьом користувачам, оскільки вони в них просто не грають.

Хоча буквально кілька років тому, Windows 7 вважалася мало не найбільш затребуваною. І це в той час, коли Microsoft активно просував Windows 10 скрізь де тільки можна було.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На форумах і чатах розгоралися суперечки, користувачі хвалили Windows 7 і не хотіли переходити на Windows 10. Але минув час і всі недоліки Windows 10 забуті, та й саму систему “допилили”. До ОС користувачі встигли звикнути. І зараз виходить, що Windows 10 стала найпопулярнішою ОС, повторивши долю Windows 7.

Тепер користувачі не хочуть переходити на Windows 11, всіляко критикуючи її, а Windows 10 стає мало не еталоном “народної” операційної системи. Хоча для Windows 10 не випускаються глобальні оновлення і не буде нового функціоналу. Останнім глобальним оновленням залишиться версія Windows 10 22H2 (вийшло в жовтні 2022 року), а підтримку обіцяють продовжити до 14 жовтня 2025 року.

Цілком ймовірно, Windows 11 стане чимось схожим на Windows Vista або Windows 8.1, які так і не стали популярними. Такою ж “перехідною” операційною системою. З чуток, Microsoft планує випуск нової ОС вже у 2024 році, хоча Windows 11, була випущена у 2021 році. Щось занадто мало часу дають “розгойдатися” системі.

А ви якою операційною системою користуєтеся (основною)? Плануєте перехід на 11-ту? Я перейшов на Windows 11 буквально кілька місяців тому і вже звик до неї. Вона мені вже подобається більше, ніж Windows 10. Але у 2022 році я так не вважав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • з Win7 перейшов на Ubuntu - функціонал майже такий же, працює швидше, все безкоштовне, оновлення нічого не ламають - тільки додають функціоналу.

  • буду сидеть на 7 до последнего рассеянина

    • Божечки, шо в тебе за корито?

  • Перехід з 7 на 10 потребував +2Гб пам'яті. Перехід з 10 на 11 потребує повністю новій комп'ютер. Наприклад мій комп'ютер 2016 року йому заслабкий, хоча досі все чудово працює, навіть ігри. Віндовс 12 буде ще більш важким. Тому оновлення буде тільки після того, як старий комп'ютер зламається. І так, я знаю, що можна обманути установку і встановити 11 на старий комп'ютер, але з великою вірогідністю все зламається під час чергового примусового оновлення.

    • Tiny11 вимагає менше пам'яті, ніж стокова 10

  • Божечки, шо в тебе за корито?

  • Якщо б автор був дійсно обізнаний з питання, то не писав би такої маячні. В країні овердохєра і хр, і 7. І це залізо досі потребує якогось обслуговування.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Windows 10
  • Останні записи

    Найтонший iPhone представлять у 2025 році

    Apple, швидше за все, представить своє 16 покоління iPhone у вересні, але вже є припущення…

    20.05.2024

    Apple та OpenAI всіх здивують на WWDC 10 червня

    Apple планує насамперед використовувати підхід із використанням штучного інтелекту, вбудованого безпосередньо у пристрої iPhone. Проте…

    20.05.2024

    Корпус Samsung Galaxy S25 Ultra отримає новий клас титану

    Це дозволить покращити структурну цілісність топового Samsung Galaxy S наступного покоління. Титан класу Grade 3…

    20.05.2024

    Firefox почне аналізувати пошукові запити користувачів

    Браузер Firefox почав вивчати пошукові запити користувачів. Як пояснили в компанії Mozilla, яка розробляє програму,…

    20.05.2024

    Компанія TCL представила унікальний смартфон, який можна скласти втричі

    Компанія TCL у рамках виставки Display Week 2024 у Каліфорнії представила прототип гнучкого смартфона TCL…

    20.05.2024

    Кабінет міністрів обмежив роботу онлайн-казино

    Кабінет міністрів ухвалив постанову про протидію негативним наслідкам функціонування азартних ігор у мережі Інтернет. Вона…

    20.05.2024