Як зрозуміти, що у вас вірус у роутері, і чим він небезпечний

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Якщо ви помітили, що ваш роутер став працювати дивно, то, можливо, справа у вірусах. Ось як визначити, що з вашим пристроєм щось не так.

Реклама

Взагалі у Wi-Fi-роутер вірус може потрапити одразу кількома способами. Наприклад, через уразливості в програмному забезпеченні, через пароль (якщо він дуже простий), через фішингові повідомлення.

Чим для користувача небезпечне зараження вірусом роутера? Перш за все, тим, що шахраї можуть отримати доступ до особистих даних людини. Також шахраї можуть користуватися роутером для надсилання спаму, для доступу до інших пристроїв у вашій мережі, для уповільнення роботи мережі.

На те, що в роутері є віруси, можуть вказувати такі ознаки. Це несподівано низька швидкість інтернету або проблеми з підключенням, поява дивних повідомлень у веб-браузері (рекламні банери, попередження про безпеку тощо), дивна активність у роутері (поява нових під’єднаних пристроїв, зміна налаштувань). Якщо ви помітите щось із цього, то обов’язково перевірте на наявність вірусів свій пристрій.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ