Статті

Топ-7 причин, чому ваш смартфон перегрівається

Share
Час читання: 2 хв.

Будь-який сучасний смартфон, якщо його довгий час сильно навантажувати, буде грітися. І ось які конкретно причини нагрівання телефону існують.

Якщо ви помічаєте, що ваш смартфон постійно гріється, то причина може бути в такому.

Відкриті додатки. В основному це стосується тих, у кого смартфон на Android. Якщо ви будете що-небудь шукати в Інтернеті і у вас паралельно будуть відкриті 10-15 додатків, то це навантажить пристрій не менше, ніж якась там вимоглива гра. Крім того, обов’язково перевірте, які додатки у вас працюють у фоновому режимі.

Чохол. Він зробить тільки гірше, якщо смартфон уже нагрівається. Та й система охолодження в смартфонах передбачає обмін з навколишнім середовищем без використання додаткових речей.

Бездротові модулі. До них належать модулі GPS, Wi-Fi, Bluetooth, передачі даних. Усе це за тривалого їхнього використання може сильно нагріватися. Тому якщо ви ними не користуєтеся, то вимикайте їх. Можете також вмикати “Режим польоту”, коли працюєте або граєте на смартфоні.

Зарядка. Не всі користувачі смартфонів знають, як правильно заряджати гаджети. Наприклад, не можна використовувати апарат під час заряджання, не можна надто холодний або надто гарячий гаджет ставити одразу ж на заряджання (потрібно дочекатися, доки він досягне кімнатної температури), не можна заряджати смартфон до 100% і розряджати його до 0% (у першому випадку рекомендується доходити до 80%, у другому – до 20%). Одна з найпоширеніших причин сильного нагрівання телефону – це несправна батарея.

Дисплей. Що яскравіший дисплей, то сильніше нагріватиметься смартфон. Встановіть автоматичне регулювання яскравості екрана або використовуйте тільки 30-50% яскравості.

Встановлені програми. У пам’яті пристрою може бути шкідливий додаток, який може навантажувати його. Вивчіть усі програми на смартфоні та видаліть ті, які викликають підозру. Або ж скиньте все до заводських налаштувань.

Зовнішні чинники. Не залишайте смартфон прямо на сонці або поруч із металевими конструкціями в спекотні дні. І тим більше не можна в таких місцях ставити апарат на зарядку.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Телефони Samsung Galaxy S24 першими отримують жовтневе оновлення Android 2024

    Samsung обіцяла, що якнайшвидше оновить найкращі телефони у своєму каталозі останнім патчем безпеки Android, і…

    10.10.2024

    Криптовалюта Павла Дурова може зазнати серйозних збитків

    Toncoin (TON) за останні кілька днів суттєво знизився в ціні, і його перспективи виглядають песимістичними.…

    10.10.2024

    Google таємно стежить за власниками смартфонів

    Дослідники інформаційної безпеки з'ясували , що смартфони Google таємно надсилають виробнику відомості про місцезнаходження їхніх…

    10.10.2024

    Android-смартфони будуть потужнішими в іграх, ніж iPhone 16 Pro

    Нові Android-смартфони продемонструють більш високу продуктивність в іграх, порівняно з iPhone 16 Pro. Детальніше про…

    10.10.2024

    Власник TikTok компанія ByteDance запустить навушники з підтримкою ШІ

    ByteDance, власник популярної програми для перегляду коротких відеороликів TikTok, випустила свої власні навушники, які дозволяють…

    10.10.2024

    Генератор зображень від Google став доступний для всіх користувачів

    Компанія Google відкрила вільний доступ до своєї ШІ-моделі для генерації зображень під назвою Imagen 3.…

    10.10.2024