Чому дешевий 4К телевізор краще не купувати

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Бажання заощадити на купівлі новенького 4К телевізора знайоме всім. Але чи варто переплачувати за бренд, коли є доступні моделі китайських виробників? Сьогодні про це і поговоримо.

Реклама

Дешевий бренд

Не варто виправдовувати дуже доступні моделі маловідомих компаній тим, що у них низька вартість. Неможливо зараз купити нормальний 4К телевізор до 10 000 гривень ($260), якщо це його звичайна вартість.

Дешеві телевізори китайських виробників завжди поступаються за якістю зображень виробникам на кшталт: Samsung, LG, Sony, Panasonic і Philips.

Якість матриці екрана

У дешевих телевізорів, особливо до 43″, нерідко використовується TFT або TN матриця. Ці технології відображають набагато гіршу якість зображення, ніж класичні VA і IPS матриці.

TFT і TN матриці сильно спотворюють кольори зображення, якщо ви дивитиметеся на панель збоку (навіть за невеликого відхилення), а й VA матриця не славиться широким кутом огляду, хоча останні моделі мають поліпшену структуру, і там ця проблема виражена набагато меншою мірою і практично дорівнює IPS екрану.

Комплектуючі

Частим випадком поганого складання дешевого телевізора є те, що в ньому будуть встановлені незбалансовані комплектуючі.

Інакше кажучи, в такій панелі взаємодія основних компонентів відбуватиметься настільки погано, що це неодмінно позначиться на роботі інтерфейсу, Смарт ТВ і завантаженні важких фільмів на кшталт 4К.

Інтерфейс

Підтримкою власної оболонки інтерфейсу і Смарт ТВ дешеві телевізори займатися не можуть, оскільки це дуже витратний процес (співробітники, оновлення, сервери тощо).

Тому, купуючи телевізор маловідомого бренду, ви, в першу чергу, зіткнетеся з нестабільним інтерфейсом.

З якої вартості починаються нормальні 4К телевізори?

Прийнятний за якістю і ціною 4К телевізор (доступний) не може коштувати в нинішніх реаліях менше 15 000 гривень ($390).

Щоб вам було простіше орієнтуватися, ось характеристики хорошого доступного 4К телевізора:

  1. Матриця: VA або IPS
  2. Діагональ: 48-55″
  3. Яскравість: 280-350 кд/м2
  4. Частота екрану: 50-60 Гц
  5. Наявність Smart TV: Так

Висновок

Основна думка цього поста полягає в тому, щоб ви не припустилися помилки під час купівлі доступного телевізора.

Якщо у вас дуже обмежена кількість грошей, тоді варто або утриматися від купівлі 4К панелі і придивитися до Full HD, або трохи підкопити і взяти модель відомого виробника.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ