Смартфон заряджається, але відсотки залишаються на одному місці

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причин, через які заряд батареї може зависнути, чимало. Проблема може бути як у зарядному пристрої, так і в програмній частині самого смартфона.

Іноді у власників смартфонів виникає проблема, коли відсоток заряду їхнього девайса стопориться і не змінюється – відчуття ніби “завис” заряд батареї. При цьому, не важливо, чи зарядили ви мобільний пристрій до 100%, чи майже розрядили його – просто в якийсь момент відсоток заряду може зупинитися на 15%, 97% або 5% і більше не підійматися.

Якщо у вас виникла проблема із застопореним відсотком заряду батареї на телефоні або будь-якому іншому гаджеті, не впадайте у відчай. Розповімо, що робити в домашніх умовах перед тим, як бігти в сервісний центр.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон заряджається, але відсотки залишаються на одному місці – рішення

  • Використовуйте інший зарядний пристрій або кабель. У більшості випадків саме несправність зарядного пристрою або кабелю може призвести до проблем із зарядкою. Особливо, якщо ви використовуєте дешевий аналог або альтернативний блок живлення.
  • Перезавантажте смартфон. Іноді цього справді достатньо, щоб вирішити проблеми із зарядкою. Краще перезавантажити навіть не один, а кілька разів, чекаючи повного ввімкнення перед кожним наступним перезавантаженням.
  • Перевірте налаштування енергозбереження. Деякі пристрої можуть обмежувати швидкість заряджання, щоб зберегти заряд батареї.
  • Відкалібруйте батарею. Вважається, що таким чином можна встановити точний рівень заряду батареї та поліпшити її продуктивність. Як це зробити, ми детально розповідали в окремій замітці.
  • Скидання до заводських налаштувань. Якщо проблема “програмна”, цього напевно буде достатньо для її вирішення. У результаті смартфон повернеться до початкових налаштувань і працюватиме так, як ніби ви щойно купили його в магазині. Перед скиданням до заводських налаштувань, необхідно зробити резервну копію важливої інформації.

Якщо нічого з перерахованого вище не допомогло, найімовірніше, ваша батарея потребує заміни, особливо якщо з моменту купівлі смартфона минуло понад три роки. Або перед тим, як почали зависати показники акумулятора, відбувалася стрибкоподібна витрата заряду (наприклад, різкий перехід з 20% до 1% або навіть до повного вимкнення)

Щоб дізнатися, скільки ще “залишилося” вашої батареї, у власників iPhone є розділ “Акумулятор” у налаштуваннях, де вказано максимальну ємність батареї – з часом вона знижується. Власникам Android доступний популярний і корисний додаток AccuBattery. Заходимо, перевіряємо: якщо рівень упав нижче 80% – батарею точно пора міняти.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.