Названо найкращі моделі бездротових навушників у 2023 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 9 хв.

Ми зібрали рейтинг найкращих TWS-навушників, які можна купити у 2023 році. Серед них є і новинки, і випущені раніше моделі. Для зручності всі вони розділені на три категорії – бюджетні, середньобюджетні та топові навушники. Кожен користувач, який роздумує над покупкою цього гаджета, знайде модель, яка йому підійде за всіма параметрами.

Реклама

Характеристики бездротових навушників

Під час аналізу ринку було вивчено десятки моделей і серед них відібрано найкращі за співвідношенням ціни та якості. Головні характеристики, які враховували експерти, такі:

  • версія модуля Bluetooth. Від неї залежить енергоефективність і швидкість передачі даних. Що вища версія, то краща автономність, то швидше підключається пристрій і то стабільніше це з’єднання. Важливо, щоб смартфон або інший пристрій підтримували версію Bluetooth, використовувану в навушниках;
  • шумозаглушення. Якщо виробник реалізував цю функцію, мікрофон відстежуватиме навколишні шуми і фільтруватиме їх у навушниках, покращуючи їхні акустичні характеристики. Для шумозаглушення використовуються різні технології, від яких залежить його ефективність;
  • автономність. Чим вона вища, тим довше можна користуватися навушниками без підзарядки кейса. Автономність вказується у форматі 5 + 15 годин. Це означає, що п’ять годин навушники працюють від вбудованих у них акумуляторів, а також їх можна ще три рази зарядити, помістивши в кейс;
  • час заряджання кейса/навушників. Чим швидше заряджається батарея, вбудована в кейс і самі навушники, тим зручніше ними користуватися;
  • роз’єм зарядки. З можливих варіантів micro USB, який зараз вважається застарілим, сучасний Type С або стандартний вхід для Apple-пристроїв Lightning;
  • захист від води. Їм володіють переважно середньобюджетні та дорогі навушники. IPX2 і IPX3 – слабкий захист від бризок води, на який краще не розраховувати. IPX4 – це вже досить хороший рівень захищеності від бризок і крапель поту. IPX5 – захист від водяних потоків і сильного струменя води;
  • ціна. Чим вона вища, тим технологічніші бездротові навушники. Але і в бюджетному ціновому сегменті можна підібрати цікаві моделі.

Моделі навушників до 1000 гривень

Це наймолодший ціновий сегмент у нашому рейтингу. Потрібно розуміти, що від навушників за таку ціну не варто очікувати чудової якості звучання, активного шумозаглушення і преміального виконання.

Haylou GT6

Найдешевші навушники в топі, оснащені досить великими для своєї ціни випромінювачами по 12 мм, які забезпечують чітке відтворення музики в усьому діапазоні частот.

Навушники Haylou GT6 працюють зі стандартними кодеками AAC і мають мінімальну затримку під час передавання аудіосигналу – менше 65 мс. Це дає змогу використовувати гарнітуру під час ігор. За підключення відповідає модуль Bluetooth 5.2. Автономність теж на рівні – 5,5 + 15 годин. Системи активного шумозаглушення немає, захисту від вологи немає.

Redmi AirDots 2

Навушники бюджетної серії від Redmi, оснащені Bluetooth модулем 5.0 і здатні з’єднуватися зі смартфоном на відстані до 10 метрів. Підходять для прослуховування музики, перегляду фільмів та ігор. Заряду вистачає на чотири години безперервного прослуховування, а в кейсі їх можна зарядити тричі (4 +12).

Конструкція Redmi AirDots 2 передбачає внутрішньоканальну посадку, яка добре заглушає зовнішні шуми. Запас гучності досить великий, низькі частоти глибокі. Загалом звук дуже детальний для такої вартості. Можна сказати, що навушники приємно дивують якістю відтворення музики.

Xiaomi Air 2 SE

Ще одні навушники китайського виробника. Мають напіввідкриту конструкцію з великими динаміками діаметром 14,2 мм. Дуже зручно сидять у вухах, не створюючи дискомфорту під час тривалого прослуховування музики і не випадаючи під час занять спортом.

На корпусі Xiaomi Air 2 SE є сенсорні кнопки управління. З їхньою допомогою можна ставити треки на паузу, приймати телефонні дзвінки і запускати голосового помічника. Регулювання гучності немає. Навушники працюють із кодеком AAC, що забезпечує реалістичне й об’ємне звучання. Низькі частоти якісні, баси глибокі. Високі частоти чисті, а запасу гучності вистачить кожному користувачеві. За з’єднання зі смартфоном відповідає Bluetooth 5.0 модуль.

Автономність на хорошому рівні. Заряду навушників вистачає на п’ять годин, а ще 20 додає акумулятор кейса, від якого девайси заряджаються менш ніж за годину.

Honor Choice Earbuds X3 Lite

Хороші дешеві навушники, що відтворюють глибокі баси і чисті середні та високі частоти. У них приємно слухати музику, дивитися відео або грати. На відміну від інших представлених вище моделей, у цій моделі є захист IPX4, що захищає від бризок води і крапель поту. Це дає змогу без побоювань займатися спортом у навушниках навіть під дощем.

Honor Choice Earbuds X3 Lite мають хорошу автономність. Вони працюють до шести годин і ще 23 години від кейса. Модель отримала гідну для своєї ціни систему шумозаглушення AI ENC, яка забезпечує якісне звучання навіть у жвавих місцях, наприклад, на галасливій вулиці. На корпусі навушників є сенсорні кнопки, якими можна ставити на паузу або починати відтворення, відповідати і завершувати дзвінки.

Бездротові навушники середнього класу

У цей розділ нашого рейтингу увійшли моделі вартістю від 1000 до 3000 гривень. Деякі з них гідно оцінять навіть аудіофіли, які дуже вибірково ставляться до купівлі бездротових навушників.

Xiaomi AirDots Pro 2S

Відмінний девайс, оснащений двома мікрофонами, великими випромінювачами 14,2 мм і кейсом зі швидкою зарядкою. У навушників чудова автономність – понад 24 години, а заряджається кабелем Type C від будь-якого блоку живлення, комп’ютера або ноутбука. Виглядають Xiaomi AirDots Pro 2S стильно й акуратно – це маленькі вкладиші з тонкою ніжкою. Навушники щільно тримаються у вухах, не вискакуючи на тренуванні та при інших активностях.

На корпусі є сенсорні кнопки управління, якими можна викликати голосового помічника. Подвійний мікрофон забезпечує ефективне шумозаглушення. Девайс підтримує три популярні кодеки AAC, SBC і LHDC, тому підключити його можна до будь-якого пристрою. За якістю звуку ці навушники приємно дивують. Усі треки звучать чисто навіть на максимальній гучності. Баси глибокі, високі частоти чисті.

До автономності жодних зауважень. На одному заряді навушники працюють до п’яти годин, а кейс додає ще майже 20 годин. Підтримується швидка зарядка, що дає змогу відновити батарею до 100% менш ніж за годину.

Realme Buds Air 3

Це просто якісні навушники за свою ціну. Вони швидко синхронізуються зі смартфоном під час вилучення з кейса – за це відповідає модуль Bluetooth 5.2. Realme Buds Air 3 отримали хорошу систему активного шумозаглушення, яка забезпечує високий акустичний комфорт навіть на галасливих вулицях та інших місцях.

У навушників сенсорне управління. Серед команд: пауза, перемикання треків, зміна режиму шумозаглушення. Передбачено датчики, які автоматично зупиняють відтворення, коли користувач знімає навушники.

Звучить гарнітура якісно і голосно. Баси глибокі і щільні, середні і високі частоти без спотворень. У фірмовому застосунку навушників можна змінювати різні налаштування і навіть перевіряти якість посадки – це допомагає підібрати відповідний розмір силіконових амбушур.

Автономність Realme Buds Air 3 на висоті. Вони тримають заряд до семи годин і їх можна тричі зарядити від кейса. Сумарно отримуємо майже 30 годин автономної роботи.

Samsung Galaxy Buds Live

Середньобюджетні бездротові навушники від Samsung, що виділяються оригінальною формою. У них вбудовані 12 мм драйвери і три мікрофони, які відповідають за реалізацію функції активного шумозаглушення. Samsung Galaxy Buds Live дають змогу насолодитися будь-якими треками, переглядом фільмів або іграми.

При викручуванні гучності на максимум звучання залишається чистим, без сторонніх хрипів і перешкод (але пам’ятайте, що в будь-яких навушниках прослуховування музики на гучності понад 80% незворотно погіршує слух). У всьому діапазоні частот навушники видають якість звуку, ніби це преміальна модель за більш значну вартість. Якщо потрібна хороша середньобюджетна гарнітура, Samsung Galaxy Buds Live – чудовий вибір.

Навушники щільно тримаються, не випадаючи з вух і не створюючи незручностей. Можна спокійно вирушати з ними на пробіжку, не боячись загубити. Навушники якісно передають звук, водночас блокуючи сторонні шуми в разі ввімкненого шумозаглушення. Без підзарядки вони працюють понад сім годин, а кейс додає ще близько 20 годин.

Топові навушники від 5 000 гривень

Ми підійшли до категорії преміальних TWS-гарнітур, до якої увійшли три моделі від топових виробників. Кожна з них заслуговує на увагу як звичайних користувачів, так і справжніх аудіофілів, для яких важлива кожна деталь у звуковій доріжці.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Топові бездротові навушники від Samsung, які дадуть змогу насолоджуватися звучанням кожної окремої ноти. Модель оснастили інтелектуальним активним шумозаглушенням, яке захищає користувача від усіх сторонніх звуків. Під час розмови функція вимикається й активує навколишні звуки, що дає змогу чути співрозмовника без зняття навушників. Цей режим називається аудіопрозорістю.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro – це цікава модель бездротових навушників і прямий конкурент AirPods Pro від Apple, про які ще буде розказано нижче. Серед цікавих особливостей виділяють функції пошуку навушників і спільного прослуховування музики з друзями, а також є ігровий режим, у якому знижується затримка в іграх. Автономність відмінна – до шести годин, а кейс додає ще 18 годин.

Навушники отримали рівень захисту IPX7. Це говорить про те, що гарнітура не постраждає навіть у разі занурення у воду на глибину до 1 метра не більше ніж на півгодини.

Sony LinkBuds S

Це найкращі бездротові навушники в модельному ряду Sony. Відрізняються елегантним дизайном, а деяким він може навіть здатися занадто скромним. Але навушники дуже зручні. Незважаючи на те, що в них встановлено досить маленькі 5-мм драйвери, звучать вони чудово в усьому частотному діапазоні. Можна насолоджуватися музикою будь-яких жанрів. Баси глибокі, високі частоти дуже чисті. До якості мікрофона теж жодних претензій – він працює відмінно.

У Sony LinkBuds S вбудована система активного шумозаглушення, що приглушує всі сторонні звуки. На галасливій вулиці перебувати в цих навушниках дуже комфортно, а під час прослуховування музики ніщо не завадить нею насолодитися.

Apple AirPods Pro

Топова версія навушників від Apple. Це не остання модель, оскільки вже існує Apple AirPods Pro 2, але за технічними характеристиками вони відрізняються мінімально – переплата не завжди виправдана. Якість звучання AirPods Pro вражає з перших миттєвостей. Компанія зробила майже досконалі навушники, в якій об’єднала передові технології.

Система активного шумозаглушення реалізована на найвищому рівні. Якщо її увімкнути, не чути практично нічого з оточення. Також є зручний режим прозорості, за якого, перебуваючи в навушниках, користувач чує все, що відбувається навколо нього.

У навушниках приємно слухати музику, дивитися фільми, грати, займатися спортом, телефонувати і виконувати будь-які інші завдання. Це одна з найкращих моделей TWS-навушників на ринку, але й заплатити за неї доведеться понад 8 000 гривень.

Яку модель бездротових навушників вибрати у 2023 році

Під час вибору навушників потрібно керуватися своїми вимогами і бюджетом, який можна виділити на покупку. Якщо потрібна просто хороша і надійна бездротова гарнітура, можна вибирати будь-яку модель з бюджетної категорії – Haylou GT6, Redmi AirDots 2, Xiaomi Air 2 SE, Honor Choice Earbuds X3 Lite. Останні дві моделі виділяються наявністю шумозаглушення, але за якістю виконання воно все одно сильно відстає від більш дорогих моделей, тому варто ставитися до цієї функції як до приємного доповнення.

Якщо хочеться більшого акустичного комфорту і кращого звучання у всьому частотному діапазоні, варто збільшити бюджет до 3-4 тисячі гривень. За ці гроші можна вибрати Galaxy Buds Live від Самсунг. Вони і виглядають оригінально, і звучать дуже якісно. Xiaomi AirDots Pro 2S теж хороший варіант – вони мають стильний дизайн і їх можна підключити до будь-якого пристрою завдяки підтримці всіх поширених кодеків. Realme Buds Air 3 мають хорошу автономність і якісне шумозаглушення. Особливо цікавий вигляд мають у синьому кольорі. Загалом навушники в цьому діапазоні досить схожі – за автономністю майже однакові, функція шумозаглушення є в кожній моделі, вологозахист теж присутній.

Найвимогливішим до якості звуку користувачам доведеться віддати за навушники не менше 7 тисяч гривень. Радимо придивитися до Samsung Galaxy Buds 2 Pro, якщо ви шанувальник корейського бренду. Хороші функціональні навушники, що видають якісний звук, з можливістю підключитися до будь-яких пристроїв. Sony LinkBuds S – вибір меломанів, які слухають музику різних жанрів і хочуть насолоджуватися кожною нотою. Шанувальникам Apple безумовно потрібні AirPods Pro. Вони мають чудове шумозаглушення, видають найвищу якість звуку в будь-яких умовах і оснащені різними зручними функціями.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ