Ви ставите свій роутер не в тому місці. Ось де його потрібно встановлювати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Існує безліч способів збільшити швидкість вашого Wi-Fi, і цей – один із найпростіших.

Хоча місце встановлення роутера може визначатися розташуванням і довжиною кабелю, правильне розташування маршрутизатора може мати великий вплив на його продуктивність.

Ось кілька порад щодо розміщення маршрутизатора, які допоможуть вам максимально збільшити швидкість вашого з’єднання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Де найкраще поставити роутер?

Найкраще місце для розміщення вашого маршрутизатора – це як безпосередньо поруч із вашою головною розеткою або оптичним мережевим терміналом (ONT), так і безпосередньо поруч із системою, до якої ви хочете під’єднатися.

На жаль, ці дві ідеї часто прямо протилежні, оскільки це зводить нанівець необхідність у точці Wi-Fi, якщо ви перебуваєте в межах досяжності кабелю від самого маршрутизатора. Навряд чи це буде найзручніше або ергономічне місце для роботи або ігор.

Однак один аспект, який ви не можете змінити, полягає в тому, що він повинен знаходитися поруч із вашою головною розеткою або ONT, тому він повинен бути в межах досяжності кабелю. На щастя, ви все ще можете знайти найкраще місце для вашого маршрутизатора в тому діапазоні, який ми визначили вище.

Уникайте перешкод

Сучасні Wi-Fi-роутери можуть посилати сигнали з найбільшою продуктивністю, але вони, як і раніше, базуються на тих самих базових радіохвилях, тому перешкоди в прямій видимості можуть дуже вплинути на продуктивність мережі. Переконайтеся, що ваш маршрутизатор розміщений там, де його можна легко побачити, а не в шухляді або за шафою.

Якщо можете, підніміть його з підлоги, оскільки там вища ймовірність того, що вам заважатимуть меблі та інші перешкоди, які можуть погіршити передачу сигналу. Аналогічно, якщо ви можете розмістити його де-небудь, де він не буде поєднуватися з колонами або стінами у вашому будинку, це теж допоможе.

Уникайте інших пристроїв

Хоча ви не можете перемістити свій маршрутизатор точно туди, куди ви хочете, ви можете перемістити інші пристрої. Мікрохвильові печі можуть бути основними кандидатами на переривання бездротового сигналу, тому, якщо ви зможете перемістити їх подалі від вашого маршрутизатора або, принаймні, за межі його прямої видимості, це допоможе.

Інші бездротові пристрої, такі як радіоняні, приймачі Bluetooth, бездротові стаціонарні телефони та бездротові колонки, можуть впливати на продуктивність бездротового зв’язку. Вимикайте їх, коли вони не використовуються, і, якщо можете, приберіть їх подалі від маршрутизатора Wi-Fi.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.