Як надіслати великий файл: топ-4 способи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розбираємося, як надіслати великий файл із телефону або комп’ютера, не оплачуючи підписки на хмари та файлообмінники.

Є кілька способів, як відправити великий файл: через хмару, файлообмінник або месенджер.

Якщо вам треба передати критично важливі файли, а ви не довіряєте онлайн-сервісам, то завжди можна використовувати старовинний метод: завантажити документи на флешку/диск і передати накопичувач одержувачу. Варіант не можна списувати з рахунків, бо він надійний і працює навіть без інтернету. Однак у статті ми розглянемо більш швидкі способи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Надіслати файл великого розміру через Telegram

Максимальний розмір файлу: 2 Гбайт – безоплатно, 4 Гбайт – з підпискою Преміум

Для надсилання різних файлів можна використовувати Telegram – месенджер дає змогу безплатно завантажувати в чат файли обсягом до 2 Гбайт. Якщо купите Telegram Premium, то зможете надсилати документи по 4 Гбайт. Це один із найзручніших способів для смартфонів і комп’ютерів – знадобиться тільки встановити мобільний застосунок або десктопний клієнт.

2. Поділитися через Google Диск

Максимальний розмір файлу: 10 Гбайт

Ще один популярний хмарний сервіс, який дає змогу завантажувати великі файли. Дійсно великі – до 10 Гбайт! Працює – через браузер, додаток для смартфонів і комп’ютерів.

Щоб відправити файл, відкрийте його налаштування і виберіть пункт “Отримати посилання” або “Відкрити доступ”.

Тут налаштуйте параметри доступу і скопіюйте посилання для одержувача.

Обсяг безкоштовного сховища на Google Диску становить 15 гігів, тож для зберігання і передачі великих архівів знадобиться купити більше місця. Зараз оплата російськими картами не працює, тому доведеться шукати обхідні шляхи.

3. Надіслати через файлообмінник DropMeFiles

Максимальний розмір файлу: 50 Гбайт

У хмарі документи зберігатимуться доти, доки їх не видалить власник акаунта. Тож якщо ви хочете, щоб вони були доступні для завантаження лише певний час, можна відправити великі файли через файлообмінники. Один із найпопулярніших – DropMeFiles. Сервіс працює через браузер і не потребує реєстрації, що зручно для швидкого обміну файлами.

Для завантаження можна перетягнути документи на сторінку, вибрати документ із бібліотеки або вставити текст/фото за допомогою Ctrl+V.

Сервіс одразу генерує посилання на файл (або групу файлів, залежно від того, скільки ви завантажили). Також можна використовувати поле автоматичної відправки: вказати електронну адресу і своє ім’я. Тоді посилання надійде одержувачу поштою, і він зможе завантажити ваш документ.

Радимо налаштувати термін зберігання файлу: щоб він видалився після першого скачування, через 7 або 14 днів. Тут же пропонують увімкнути пароль для завантаження: використовуйте його, якщо переживаєте, що посилання потрапить не в ті руки.

4. Заархівувати та надіслати частинами

Максимальний розмір файлу: 1 048 576 ТБ

Якщо ви не знаєте, як надіслати великий файл з комп’ютера, то поділіть його на кілька маленьких частин і надішліть їх будь-яким звичним способом: через Telegram, WhatsApp, пошту, завантажте на хмару.

Під час пакування через WinRAR або інший архіватор вкажіть у налаштуваннях, що документ треба розділити на томи. Виберіть необхідний розмір кожного архіву. Наприклад, 700 Мбайт – такі файли можна передавати через той самий Telegram без платної підписки і безкоштовно завантажувати на Яндекс Диск.

Розмір документів, які може архівувати WinRAR, майже не обмежений. Точніше, він становить цілих 8 ексабайт – тобто 1 048 576 ТБ.

У підсумку замість одного великого файлу ви отримаєте кілька маленьких, які зможете безкоштовно завантажити на будь-який файлообмінник – або навіть на різні хмари і сервіси для передачі файлів.

При розпакуванні архіву всі міні-частини мають бути в одній папці – враховуйте це, коли зберігатимете файл на іншому пристрої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.