Якщо вам потрібен простий батьківський контроль, можливість вимкнути інтернет на час сімейної вечері, легкий моніторинг пропускної здатності, автоматичні оновлення, контроль за тим, хто підключений до вашої мережі, кілька гостьових мереж або будь-яка інша кількість корисних функцій, краще знайти модель маршрутизатора, яка їх підтримує, ніж намагатися під’єднати до нього додаткові пристрої або сервіси.

Не обирайте надто простий або надто складний маршрутизатор

Існує тенденція в дизайні маршрутизаторів, яка в цілому є кращою для споживачів. Протягом багатьох років виробники маршрутизаторів, особливо ті, що створюють mesh-платформи, впорядковують і спрощують користувацький досвід.

Інтерфейси маршрутизаторів завжди були досить складними (а в деяких моделях вони все ще залишаються такими), що призвело до того, що багато людей так і не змогли правильно їх налаштувати, втратили функції, які могли б бути корисними, і в інших випадках не отримували належного рівня обслуговування від свого обладнання.

Якщо ви не дуже розбираєтеся в мережевих технологіях і не любите возитися з маршрутизатором, немає нічого поганого в тому, щоб вибрати платформу маршрутизатора з простим інтерфейсом користувача на основі застосунку. Більшість людей не потребують або не хочуть налаштовувати власні віртуальні локальні мережі, запускати на своїх маршрутизаторах скрипти або програмне забезпечення.

Важливо перед купівлею маршрутизатора враховувати всі ці поради, оскільки це допоможе вам вибрати саме той ґаджет, який вам потрібно. Пам’ятайте, що не варто переплачувати за непотрібні функції та надлишкову потужність, але водночас не варто купувати “новий старий” роутер, або дешевий пристрій з недостатньою функціональністю.