Топ-6 маловідомих причин, які можуть вплинути на швидкість браузера

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Перш ніж зайнятися цією проблемою, подбайте про очевидні речі, закрийте непотрібні вкладки, оновіть браузер і проскануйте систему антивірусною програмою. Якщо браузер продовжує гальмувати, час перейти до перевірки не таких явних причин.

Реклама

Вкладки соціальних мереж

Ми вже згадували, що браузер може працювати повільніше, якщо в ньому занадто багато вкладок. Проте вкладки соціальних мереж можуть займати значну частину ресурсів комп’ютера. Це пов’язано з тим, що браузер продовжує використовувати дані для оновлення інформації та підтримки роботи у фоновому режимі.

Якщо ви не хочете вручну шукати вкладки, які більше не потрібні, можна встановити розширення OneTab. Воно закриває невикористовувані вкладки після закінчення заданого часу й економить ресурси системи.

Важкі розширення

Встановлені розширення браузера можуть вплинути на швидкість відкриття сторінок. Перегляньте список встановлених розширень і видаліть ті, які не використовуєте. Ефект буде помітний одразу. Після того, як ви це зробите, можна уважніше подивитися, які розширення використовують багато ресурсів.

У Chrome перейдіть у “Меню” (три крапки в правому верхньому кутку) > “Додаткові інструменти” > “Диспетчер завдань”. У вікні, що відкриється, буде інформація про те, скільки пам’яті використовує кожна вкладка і кожне розширення. Якщо є розширення, які, на вашу думку, використовують багато пам’яті, потрібно вирішити, чи варто їх зберігати.

Антивірусна програма

Неефективне антивірусне програмне забезпечення уповільнює роботу всього вашого комп’ютера, але найбільше це помітно, коли використовується браузер. Використовуйте перевірені рішення.

Невдалий DNS

DNS (сервер динамічних імен) – повідомляє комп’ютеру, де шукати URL-адресу, яку введено в адресному рядку. Вплив DNS адреси не явна причина зниження швидкості браузера, але вибір найкращого DNS для місця розташування може значно прискорити роботу.

Це може здатися трохи складним, ви можете змінити налаштування DNS , щоб браузер працював швидше.

Великий обсяг збережених даних

Браузер зберігає величезну кількість даних про те, які сторінки ви відвідували. Це також може уповільнити роботу в інтернеті.

На щастя, з цим легко впоратися: перейдіть у меню “Історія” або в налаштування браузера і знайдіть кнопку “видалити історію переглядів”. Позбавтеся історії переглядів, файлів cookie, кешу, журналів завантажень і всього іншого, що вам не потрібно.

Використання VPN

Використання VPN може сповільнити браузер, якщо ви під’єднаєтеся до сервера, який розташований занадто далеко, або якщо використовуєте безкоштовний VPN з обмеженою швидкістю.

Перевірте швидкість інтернету з VPN і без нього. Хороший і швидкий VPN має бути приблизно на 2 Мбіт/с повільнішим, ніж незашифроване з’єднання.

Щоб VPN не працював занадто повільно, дотримуйтеся кількох правил:

  • Виберіть правильний сервер
  • Тримайте ваш VPN-клієнт в актуальному стані
  • Використовуйте Ethernet, а не Wi-Fi
  • Зменшіть рівень шифрування, де це можливо
  • Не встановлюйте VPN на маршрутизатор
  • Спробуйте протоколи TCP і UDP
  • Використовуйте роздільне тунелювання
  • Оновіть свій тарифний план інтернет-провайдера
  • Уникайте безкоштовних VPN

Тепер швидкість відкриття сторінок має стати трохи швидшою. Якщо цього не сталося, можливо, варто подумати про зміну обладнання, а може і провайдера.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ