Статті

Ігровий сетап: облаштовуємо робоче місце геймера та стрімера

Share

Для комфортного геймінгу на ПК потрібен джентльменський набір гаджетів: бездротова мишка з чутливим сенсором, компактна клавіатура зі зносостійкими світчами та м’які навушники з чітким звучанням. А якщо плануєте ще й стрімити на YouTube чи Twitch, то додатково знадобиться мікрофон з кардіоїдною спрямованістю і веб-камера з автоматичним фокусуванням. Ми зробили підбірку крутих геймерських новинок від брендів Hator, Sandberg, Fifine, Xtrfy і L33T Gaming.

Xtrfy M8 Wireless — бездротова ігрова мишка зі скругленою формою і дуже низькою посадкою клавіш, передній край виступає всього на 4 мм над столом. Це робить її найбільш підходящою для хвату кігтем, але хват пальцями чи гібридний теж можливі. Розмір у мишки середній, всього 118 міліметрів у довжину, а вага мінімально можлива, лише 55 грам. І це вже з врахуванням вбудованого літієвого акумулятора, одного заряду вистачає в середньому на 75 годин. Точний час залежить від динамічності конкретної гри та вибраної герцівки мишки.

Частоту опитування USB-порту можна змінювати від 125 до 1000 Гц, а роздільну здатність флагманського оптичного сенсору Pixart 3395 — від 400 до 26000 точок на дюйм. Світчі під парою основних клавіш встановлені механічні Kailh GM 8.0, а комплектні ніжки миші виготовлені з тефлону. Ще більш гладенькі та зносостійкі ніжки зі скла можна докупити окремо. Підключати мишу можна як через USB-радіоадаптер 2.4 ГГц, так і через м’який кабель Xtrfy EZcord Pro. На вибір пропонується п’ять кольорів корпусу мишки: чорний, білий, сірий, синій та зелений.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Hator Rockfall TKL Mecha — механічна клавіатура укороченого формату TKL, тобто без калькуляторного блоку клавіш, що звільняє більше місця на столі для розбігу мишкою. Всередині клавіатури знаходиться металева пластина, яка додає всій конструкції жорсткості. А гумові ніжки не дозволяють клавіатурі ковзати по столу та регулюють кут нахилу для зменшення втомлюваності рук. Зносостійкі PBT кейкапи подвійного лиття мають повну українську локалізацію та RGB підсвічування з можливістю налаштування кожної клавіші окремо.

Фірмові світчі Hator Premium бувають двох видів: лінійні Pink і тактильні Green, які відрізняються глибиною ходу та силою натискання. Світчі змащені на заводі для більшої плавності та витримують до 80 мільйонів кліків. В комплекті є інструмент для зняття кейкапів, щоб почистити клавіатуру від пилу та крихт. А офіційний додаток Hator допоможе налаштувати підсвічування та запрограмувати макроси. Щоб натисканням лише однієї клавіші автоматично виконувати складні комбінації дій в іграх та професійних програмах.

L33T Gaming Huginn — геймерська стереогарнітура від молодого бренду зі Швеції. Підтримує два варіанти підключення: аналоговий через 3.5 мм Mini-Jack і цифровий через USB (обидва кабеля постачаються в комплекті). Перший варіант більш універсальний, бо дозволяє грати на консолі і смартфоні. А другий підтримує 7.1-канальний об’ємний звук, який додає чіткості позиціонування в шутерах і атмосфери у хоррорах. Також через USB для мікрофона працюватиме функція активного приглушення фонових шумів.

Зроблений мікрофон знімним, а кабелі мають нейлонове обплетення, що захищає від перелому і не дає заплутуватися у вузол. Штекери мають фіксатори, щоб випадково не від’єдналися від гарнітури під час запеклої мультиплеєрної баталії. Діаметр динаміків солідні 50 міліметрів з частотним діапазоном 20 – 20000 Гц. Амбушюри зроблені зі зносостійкої екошкіри з м’яким наповнювачем з ефектом пам’яті. А дужка цільнометалева для щільного притискання до голови користувача. Також в асортименті L33T Gaming є бездротова модель гарнітури під назвою Muninn Wireless.

Fifine A8 — студійний USB-мікрофон з вбудованою звуковою картою, антивібраційним кріпленням-павуком і RGB-підсвічуванням. Підключається до Windows-комп’ютера, Apple-ноутбука, Android-смартфона та консолі PS4/PS5 за технологією Plug&Play, тобто без необхідності встановлення драйверів. Має знімний кабель USB Type-C та сітчастий поп-фільтр, що захищає від дихання під час розмови. А кардіоїдна спрямованість конденсаторного капсуля діаметром 16 мм фільтрує фонові шуми ззаду та зі сторін.

Частотний діапазон звукозапису скадає 50 – 20000 Гц, а чутливість -40 дБ. Кругла ніжка має гумову основу та займає мінімум місця на столі. За бажанням мікрофон можна пересадити на гнучкий пантограф з типовим кріпленням 5/8″, наприклад Fifine BM63. На корпусі мікрофона є механічний регулятор гучності запису і сенсорна кнопка повного вимкнення запису. Та роз’єм 3.5 мм Mini-Jack для підключення навушників, щоб чути свій голос в реальному часі. Світловий індикатор чітко показує, чи йде запис прямо зараз. Можна налаштувати колір RGB підсвічування: фіксований, чергування чи переливання.

Sandberg Streamer Webcam Pro — вебкамера з автофокусом та вбудованим кільцевим світлом. Користувач дотиком може обирати інтенсивність підсвічування від слабкого та середнього до яскравого. Камера має роздільну здатність Full HD 1080P зі швидкістю створення зображення 30 кадрів/с, або 60 кадрів/с із роздільною здатністю 720P. Запис відео відбувається у форматі Н.264, який підтримується всіма сучасними процесорами та відеокартами. Об’єктив має 5-шарову скляну лінзу з кутом огляду 80°. Оптична роздільна здатність камери 2 Мп.

За рахунок автоматичної корекції світла та наявності підсвічування ця камера чудово підходить для використання в умовах недостатнього освітлення. Вбудований всеспрямований стереомікрофон із шумозаглушенням передає голос користувача максимально чітко. В комплекті є кріплення для розташування камери на моніторі, що дозволяє регулювати кут нахилу пристрою. Також є можливість встановлення вебкамери на трипод (купується окремо). Камера підключається за допомогою двохметрового USB-кабеля, не потребує ручного встановлення драйверів (стандарт UVC) і сумісна з операційними системами Windows 7 – 11, macOS і Android TV.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Пятківський Юрій

Опублікував
Пятківський Юрій
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024