iPhone проти Samsung: що краще

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Не можете вибрати між Apple iPhone або Samsung Galaxy? Ми зіставили два варіанти віч-на-віч, щоб зрозуміти, який з них кращий.

Реклама

Коли справа доходить до порівняння телефонів iPhone і Samsung, у більшості людей вже є свій улюблений варіант. З одного боку, у вас є шанувальники вашого iPhone, які роками були вірними користувачами Apple. З іншого боку, у вас є шанувальники Samsung, які просто не можуть насититися передовими інноваціями технологічних гігантів.

Але для звичайного покупця рішення про те, який телефон кращий – iPhone або Samsung – не повинно бути просто питанням особистої примхи. Натомість обидві альтернативи мають бути зіставлені віч-на-віч, щоб прийняти обґрунтоване рішення. У цій статті ми займемося саме цим. Давайте заглибимося.

Ціна і співвідношення ціни та якості

Мабуть, найпростіша відмінність, яку можна виявити між iPhone і флагманами Samsung, – це ціна. Хоча шанувальники Apple можуть не погодитися, на перший погляд вам може здатися, що ціни на iPhone завищені, особливо якщо ви ще не знайомі з екосистемою Apple.

Флагмани Samsung, хоча і, як і раніше, далекі від дешевизни, з більшою ймовірністю забезпечать вам найкраще співвідношення ціни та якості. А оскільки Samsung пропонує такий широкий вибір серій смартфонів, ви можете розраховувати на вигідну угоду незалежно від вашого бюджету.

Навпаки, більша частина того, що робить iPhone того вартим, – це їхнє бездоганне програмне забезпечення для iOS і тісна інтеграція з іншими продуктами Apple, такими як AirPods або Apple Watch. Купивши iPhone, ви, швидше за все, захочете придбати й інші продукти Apple, щоб отримати максимальну віддачу від свого пристрою.

Ремонт iPhone також обходиться дорожче, ніж телефонів Samsung, і це погана новина, якщо ви незграбні або плануєте зберігати свій телефон протягом тривалого часу. Проте телефони Samsung швидко втрачають свою цінність, тоді як iPhone зберігають її набагато довше, тому ви можете легко продати або обміняти свій iPhone пізніше, коли прийде час для оновлення.

Камери

iPhone зазвичай користуються більшою похвалою, ніж їхні аналоги Samsung, з погляду абсолютної якості фотографій, узгодженості зображення і якості відео. Але зі своєю серією S23, і, конкретніше, з Galaxy S23 Ultra Samsung значно поліпшила свою гру.

Хоча сталість, як і раніше, є сильною стороною Apple, у смартфонах Samsung робота з камерою загалом має набагато вишуканіший, веселіший і універсальніший вигляд. Для людей, які люблять погратися зі своїми камерами і поекспериментувати з новими функціями камери, підійдуть телефони Samsung.

Але якщо ви віддаєте перевагу більш нейтральному профілю зображень і відео і не хочете, щоб агресивні алгоритми обробки зображень автоматично редагували їх за вас, iPhone відмінно справляються з цим завданням. Це робить їх ідеальними для професіоналів, які редагують свої власні фотографії та відео і віддають перевагу природним кольорам і більш надійній роботі камери.

Фотографії Samsung виглядають більш барвистими і доступними для спільного використання, але іноді можуть здатися надмірно обробленими. Іншими словами, відмінності в камерах між iPhone і Samsung більше пов’язані з особистими уподобаннями, ніж з об’єктивними показниками якості зображення.

Операційна система

Порівнювати iOS і Android раніше було досить легко, оскільки поширене кліше, яке стверджує, що iOS простіше, а Android – більш настроюваний. Раніше на цьому історія закінчувалася. Але така природа конкуренції, що обидві операційні системи еволюціонували протягом багатьох років, хоча ці старі заяви залишаються доволі помітними й донині.

Якщо ви пам’ятаєте TouchWiz, старіший користувальницький інтерфейс Samsung, ви знаєте, наскільки жахливою була програмна гра Samsung, що не дивно, оскільки Samsung в основному займається виробництвом апаратного забезпечення. Але нинішній скін Samsung One UI, створений поверх Android, з легкістю надає одне з найчистіших програмних рішень у світі.

З іншого боку, iOS – це пропрієтарне програмне забезпечення. Це дає Apple більший контроль над роботою кінцевого користувача, що забезпечує краще управління оперативною пам’яттю, безперебійну роботу програмного забезпечення, безпеку користувачів і надійність. Крім того, враховуючи меншу кількість пристроїв iOS, такі додатки, як Instagram або PUBG, часто краще оптимізовані для роботи з iOS.

Ще однією важливою перевагою iPhone перед телефонами Samsung є довговічність пристроїв. Хоча Samsung уже чотири роки пропонує великі оновлення Android для своїх флагманів і телефонів середнього класу, iPhone може запросто прослужити п’ять-шість років.

Однак тут є одне важливе застереження. Акумулятори смартфонів виготовлені з літій-іонного матеріалу, що означає, що вони неминуче розряджаються з плином часу. Якщо ви плануєте купити iPhone лише через тривалішу підтримку ОС, майте на увазі, що батарея сяде, і вам, можливо, все одно доведеться перейти на новий телефон через три роки (або, принаймні, замінити батарею).

Обидва телефони також мають незвичайні функції, які виділяють їх. Наприклад, новий Dynamic Island на iPhone 14 Pro може відображати наочну інформацію і поточні фонові дії. Телефони Samsung Galaxy Ultra оснащені вбудованим S Pen, який чудово підходить для ведення нотаток, створення ескізів, підписання документів і багато чого іншого.

А у вас який смартфон?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: