Економія заряду смартфона: простий спосіб, який продовжить його роботу

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

З часом батарея смартфона, незалежно від її потужності, починає розряджатися швидше, що може стати суттєвою проблемою. Аби цього уникнути необхідно запам’ятати кілька простих лайфхаків.

Реклама

Варто зазначити, що збереження заряду батареї потребує комплексного підходу. Аби продовжити час роботи пристрою від одного заряду, рекомендується знизити яскравість екрана, активувати режим економії енергії та закрити програми, що працюють у фоновому режимі.

Окрім цього, більшість смартфонів мають функцію за замовчуванням, яка допомагає зберегти заряд батареї на довший період. Йдеться про темний режим екрана, який можна налаштувати у налаштуваннях ґаджета. Проте такий лайфхак працює тільки на смартфонах з OLED-екранами.

Сучасні смартфони, як правило, мають один із двох типів дисплеїв: рідкокристалічні (LCD) і органічні світлодіодні (OLED), які ще називають AMOLED, Super AMOLED і т.д. OLED-екрани відрізняються тим, що кожен піксель освітлюється окремо, а на чорному тлі пікселі просто вимикаються. Тому, чим більше чорного кольору на екрані, тим менше заряду батареї витрачається. Якщо використовувати темні тони, зокрема у темному режимі, можна значно зменшити споживання заряду акумулятора.

Аби активувати темний режим на смартфоні:

  • iPhone: необхідно відкрити налаштування телефону, знайти пункт “Екран і яскравість”, вибрати “Темний”.
  • Android: відкрити налаштування телефону, вибрати “екран”, увімкнути опцію “Темна тема”.
Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоapostrophe.ua

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ