Як дізнатися, що за твоїм телефоном стежать

Хтось може відстежувати ваш телефон і стежити за вашими розмовами, навіть не знаючи про це.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для тих, хто турбується про конфіденційність і боїться, що хтось відстежує їхній телефон, є кілька простих способів дізнатися, чи шпигують за вами. Не так складно відстежувати когось через смартфон. Якщо у вас є iPhone, ви навіть можете використовувати можливості відстеження місця розташування друзів і сім’ї на пристроях, за умови, що доступ дозволено. Але крім цього, є багато інших злих додатків в Інтернеті, які можуть відстежувати вас, навіть не усвідомлюючи цього. Крім таємного відстеження вашого місця розташування, ці додатки можуть навіть відстежувати ваші особисті розмови і переглядати ваші банківські реквізити.

10 контрольних ознак, що відстежується ваш телефон

1. Скріншоти на телефоні

Це простий спосіб розпізнати проблему, повідомляє MailOnline. Якщо ваші знімки екрана виглядають погано піксельними і виглядають розмитими, можливо, хтось відстежує ваш пристрій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Незнайомі додатки на телефоні

Будьте обережні з будь-якими таємничими додатками, які ви бачите на своєму пристрої, які ви не бачили раніше, оскільки деякі додатки можуть бути замасковані під щось, здавалося б, нешкідливе.

Перевіривши пам’ять вашого телефону, ви можете переглянути всі встановлені додатки і знайти ті, які ви не пам’ятаєте під час завантаження.

3. Автозаміна не працює належним чином

Якщо ви помітили, що автозаміна діє дивно під час набору тексту, є ймовірність, що хтось стежить за вашими повідомленнями через кейлоггер. Це свого роду шпигунське ПЗ, яке дозволяє комусь підглядати в те, що ви друкуєте.

4. Телефон потребує зарядки частіше, ніж зазвичай

Багато з цих шпигунських додатків працюють безперервно, а це означає, що батарея вашого телефону, найімовірніше, розрядиться дуже швидко.

Якщо ви помітили таку проблему, ви маєте перевірити, чи несе якийсь із ваших поширених застосунків відповідальність за те, що пристрій так швидко розряджається.

5. Нез’ясовні відправлені повідомлення

Можливо, хтось отримує доступ до вашого пристрою, якщо ваш телефон надсилає текстові повідомлення, які ви ніколи не писали і не надсилали. Це також стосується отриманих текстових повідомлень, які ви не очікували.

Застосунки можуть використовуватися зловмисниками для надсилання команд на пристрій, таких як створення скріншотів, надсилання електронних листів або фотографування.

6. Телефон стає гарячим

Якщо ваш пристрій продовжує нагріватися, це свідчить про те, що деякі програми постійно працюють у фоновому режимі.

7. Незрозуміла поведінка, наприклад, ваш телефон випадково загоряється

Слідкуйте за підозрілою активністю на вашому телефоні, коли він перебуває в режимі очікування, наприклад, засвічується або пінгує, навіть коли немає повідомлень. Це може означати, що відбувається щось хитромудре.

8. Вживані телефони або ті, які надаються як подарунки

Якщо ваш телефон уживаний або був подарований вам як подарунок, є ймовірність, що його було “джейлбрейкнуто”, щоб дозволити завантаження застосунків за межами офіційного магазину.

Якщо ваш телефон був “зламаний” або “укорінений” без вашої згоди, то може статися щось підозріле.

Якщо ви підозрюєте, що ваш телефон зламаний, ви можете використовувати такі програми, як Root Checker на Android і Cydia на iOS, щоб визначити це.

9. Вимкніть телефон

Деякі шпигунські додатки не дозволять вашому телефону вимкнутися, дозволяючи зловмиснику завжди отримувати доступ до вашого пристрою.

Ці програми також можуть призвести до того, що вашому телефону знадобиться незвично багато часу, щоб бути вимкненим.

10. Використання даних

Як і час автономної роботи, додатки, що постійно працюють у фоновому режимі, можуть дійсно з’їсти багато даних вашого телефона. Шпигунські програми використовуватимуть ваше з’єднання для передачі даних для надсилання інформації людині, яка хоче шпигувати за вами.

Як позбавити свій телефон від цих шпигунських додатків

  1. Встановлення антивірусного програмного забезпечення
  2. Створіть резервну копію пам’яті телефону, а потім скиньте його до заводських налаштувань
  3. Видалення додатків, які ви не знаєте
  4. Під час завантаження додатків перевірте, чи є компанія, яка їх зробила, законною
  5. Оновіть телефон до останнього оновлення системи
  6. Видаліть усі щомісячні підписки, які ви не знаєте
  7. Не дозволяйте всім застосункам відстежувати ваше місце розташування або використання – робіть це тільки для необхідних застосунків, таких як карти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.