Ось чому експерти не рекомендують використовувати смартфон під час зарядки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У цій статті розглянемо, чи небезпечне використання мобільного телефону під час заряджання, чому не потрібно використовувати телефон, що заряджається, і поради щодо безпечного заряджання вашого мобільного телефону.

Використання мобільного телефону під час заряджання – Чи небезпечно це?

Наші смартфони стали настільки невід’ємною частиною нашого життя, що іноді буває важко залишити їх у спокої, навіть коли вони заряджаються.

Але використання телефону під час заряджання може бути небезпечним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це може загрожувати вашому життю і призвести до потенційного пошкодження вашого телефону.

Є підтверджені факти про серйозні пошкодження самих телефонів і травмування людей під час їх використання під час заряджання.

Чи погано користуватися телефоном під час заряджання акумулятора? Можливо, ви ставили собі це запитання і все одно продовжували ним користуватися, але ось кілька причин, через які вам слід залишити телефон у спокої під час заряджання.

1. Перегрів

Якщо ви продовжуєте користуватися телефоном під час заряджання, він може сильно перегрітися – ця проблема може призвести до витоку шкідливих хімічних речовин, що містяться в акумуляторі, що може призвести до його виходу з ладу або, в найгіршому разі, до вибуху акумулятора.

2. Створює передумову до здуття розміру акумулятора

Використання телефону під час заряджання може призвести до збільшення розміру акумулятора, що зрештою може призвести до його загоряння або вибуху.

3. Скорочує тривалість роботи

Хоча батарея вашого телефону може працювати протягом 18 годин після повного заряджання, постійне використання її під час заряджання призведе до її псування, тож зрештою ви можете отримати лише 7 годин автономної роботи після повного заряджання.

4. Псує зарядний пристрій

Якщо ви постійно користуєтеся телефоном під час заряджання, це може призвести до поломки зарядного пристрою або портів у телефоні.

Ось кілька корисних порад, які допоможуть вам безпечно заряджати свій телефон:

Не кладіть телефон під подушку під час його заряджання, тому що це зменшить вентиляцію пристрою і збільшить ризик його перегрівання.

Використовуйте зарядні пристрої та акумулятори, які постачаються разом із телефоном, і уникайте використання зарядних пристроїв інших марок, навіть якщо вони підходять до вашого телефона.

Уникайте зарядки телефону протягом ночі, оскільки це призводить до перезарядки акумулятора і скорочення його терміну служби.

Зняття захисного чохла з телефона під час заряджання зменшує ймовірність його перегрівання.

Бажано заряджати телефон доти, доки заряд не досягне 80%, і краще не допускати, щоб заряд батареї опускався нижче 20%.

Якщо ви продовжуєте часто заряджати телефон, час автономної роботи може почати скорочуватися, тому не перевантажуйте і не занижуйте заряд телефону.

Power bank – це більш безпечний варіант зарядки вашого телефону, що виключає необхідність підключення до розетки.

Не рекомендується використовувати додатки, які стверджують, що збільшують час автономної роботи, оскільки при безперервному використанні вони можуть негативно позначитися на терміні служби акумулятора.

Швидкісні зарядні пристрої використовують більш високу напругу для заряджання акумулятора вашого телефона. Це призводить до занадто швидкого підвищення температури акумулятора.

Якщо ви помітили, що ваш телефон починає перегріватися під час заряджання, найкраще вимкнути його і зняти з заряджання. Щойно він знову охолоне, ви зможете продовжити заряджання телефону.

Не використовуйте в телефоні дешеві зарядні пристрої або навушники, оскільки вони можуть бути виготовлені недостатньо якісно і можуть спричинити проблеми з акумулятором.

Чи можна користуватися телефоном, заряджаючи його за допомогою Power bank?

Хоча дехто може подумати, що можна користуватися телефоном, якщо він заряджається від блока живлення, насправді це також небезпечно.

Навіть якщо Power bank не під’єднаний до розетки, він все одно може спричинити проблеми, якщо ви використовуєте телефон під час заряджання від нього.

Висновок

Смартфони є скрізь, і вони досягли стадії, коли навіть маленькі діти використовують їх, щоб зайняти себе у вільний час.

І якщо дорослі усвідомлюють, що використання стільникового телефону під час його заряду від мережі може негативно позначитися на працездатності телефону, то діти цього не розуміють.

Вихід з ладу зарядних пристроїв і поломки usb-портів стільникових телефонів і планшетів – це найчастіші причини використання мобільних пристроїв під час їх зарядки від мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.