Статті

Топ-5 помилок під час заряджання смартфона або планшета

Share

Щоб смартфон або планшет пропрацював набагато довше і його акумулятор зберігав ефективність, не менш важливо правильно заряджати гаджети.

Інакше, вже приблизно через півроку-рік доведеться міняти акумулятор або навіть сам електронний пристрій.

Давайте розглянемо 5 найпоширеніших помилок, яких ми можемо припускатися під час заряджання смартфона або планшета і як цього не допускати

1) Не тримайте ваш гаджет на зарядці всю ніч. Так, сучасні зарядні пристрої та смартфони мають автоматичне відключення подачі струму, але якщо, наприклад, ваш смартфон або планшет усю ніч стоїть на зарядці, то після повної зарядки до 100%, він починає повільно підживлювати пристрій, підтримуючи його повний заряд.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це, своєю чергою, може перегрівати як сам смартфон або планшет, так і зарядний блок, а це негативно позначається на терміні життя батареї, вона перебуває в стресі й може перегріватися.

2) Не розряджайте смартфон повністю. Це теж негативно позначається на акумуляторі пристрою і скорочує його термін служби, оскільки повний розряд зношує батарею.

3) Не бійтеся заряджати смартфон за будь-якого відсотка

У сучасних електронних пристроях немає необхідності чекати повного розряду або заряду, по-простому кажучи, їм найкраще, коли заряджають частіше, і бажано ставити на зарядку в проміжку від 20% і необов’язково заряджати точно до 100%. Тому що батарейка перебуватиме під максимальною напругою. А це зношує структуру акумулятора.

Досить і до 90%. Це не завдасть батареї “стресу” і допоможе зберегти її в тонусі.

4) Використовуйте оригінальні зарядні пристрої. Оригінальні зарядні пристрої не подають зайвої напруги і заряджають акумулятор смартфона чи планшета правильно, залежно від акумулятора, який у них встановлено.

Підроблені та дешеві дроти й зарядні пристрої можуть не тільки погано позначитися на акумуляторі, а й спричинити пожежу. Навіть якщо оригінальний зарядний пристрій вийшов з ладу, купіть сертифікований, у магазині електроніки, у якого будуть збігатися характеристики з вашим старим зарядним пристроєм.

Обов’язково перевірте, щоб ваш пристрій не нагрівався сильно під час заряджання, це явно означатиме, що зарядний пристрій не підходить і навіть небезпечний.

5) Намагайтеся дотримуватися температурного режиму.

Найчастіше електронні пристрої допускають використання в нормальних температурних діапазонах, екстремальні для електроніки, такі як після +30, або нижче -20 небажані для використання.

Взимку краще носити смартфон у внутрішніх кишенях, а влітку не залишати на сонці. Так ми уникнемо утворення конденсату або перегріву в акумуляторі.

Найкраще заряджати смартфон без чохла, це безпечніше і дає змогу смартфону менше нагріватися, оскільки чохол може перешкоджати нормальній тепловіддачі. Фото нижче наведено для ілюстрації (Так, знаю, на фото телефон у чохлі).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Представлена ​​Veo – перша нейромережа для створення відео від Google

    На конференції I/O 2024 компанія Google представила свою першу нейромережу для створення лагідних роликів за…

    14.05.2024

    Google створила десктопну операційну систему для смартфонів

    Компанія Google модифікувала операційну систему ChromeOS таким чином, що її вдалося запустити на смартфонах лінійки…

    14.05.2024

    Android 15 стане останнім великим оновленням для цих телефонів Galaxy: список

    Gizmochina склала список пристроїв Samsung Galaxy, які перестануть оновлюватись після завантаження Android 15 (One UI…

    14.05.2024

    ASUS випустила мобільний геймпад ROG Tessen

    Компанія ASUS випустила новий ігровий контролер ASUS ROG Tessen, який призначений для смартфонів під керуванням…

    14.05.2024

    Windows 7: 5 причин, чому вона все ще актуальна у 2024 році

    У 2024 році, через 15 років після релізу, Windows 7, як і раніше, використовується на…

    14.05.2024

    OpenAI представила GPT-4o

    OpenAI оголосила про випуск нової флагманської моделі генеративного ІІ під назвою GPT-4o, повідомляє TechCrunch. Нову модель планують…

    14.05.2024