Чим смартфон гірший за кнопковий телефон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Змінимо трохи ракурс і поговоримо про смартфон, як про пристрій для зв’язку. Попри всі плюси смартфона він не є надійним девайсом – занадто багато нюансів, які роблять цей гаджет виключно для роботи в “тепличних” умовах. Підписуйтесь на мій блог, ставте лайк – складно вижити блогеру в 2023, а я починаю.

Крихкість

Сучасний смартфон не має фізичних органів управління – вся комунікація відбувається через сенсорний екран. У разі пошкодження екрана, навіть якщо він залишиться працездатним, може загубитися сенсорна чутливість, і користувач нічого не зможе зробити, навіть набрати номер. Екстрений виклик можливий тільки через клавіші гучності та живлення (і то не завжди).

Друга біда сенсорного екрана – руки мають бути сухими і чистими, інакше буде багато випадкових натискань.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якість зв’язку

Смартфон – здебільшого пристрій для міста з хорошим покриттям мобільних операторів. За містом такий гаджет може почуватися погано – приймально-передавальний модуль у смартфоні гірший, ніж, наприклад, у старих кнопкових телефонах. Інший раз на дачі різні смартфони можуть з великою різницею приймати сигнал оператора – на одному умовні 3 “палички”, а на іншому одна.

Смартфон – це комп’ютер

З усіма наслідками, що випливають. А це – зависання і віруси. За багато років використання різних смартфонів стикався з тим, що очікував дзвінка, але його не було через те, що смартфон завис. А віруси і зовсім можуть самостійно дзвонити і перехоплювати SMS, наприклад, з кодами від банку. Пристрій же кнопкової “дзвонилки” більш примітивний за програмною та апаратною частиною.

Сюди ж додамо й те, що смартфон навіть у режимі очікування витрачає дуже багато енергії на свою працездатність. Кілька днів очікування і пристрій втратить весь свій заряд, тоді як звичайний телефон може тримати енергію цілий місяць.

Усе погано? Але ні.

У продажу існують так звані захищені смартфони. За своєю начинкою – звичайний смартфон, тільки з міцним корпусом і з посиленими параметрами зв’язку. Такий гаджет зручний для туристів і екстремалів, але часто ним користуються і ті, чия робота пов’язана з “нетеплими” умовами. Тільки ось від останнього пункту такий пристрій не врятує – будь-який комп’ютер може зависнути навіть із самими топовими параметрами.

P.S. Найкращі телефони зі зв’язку – кнопкові з нульових. Мають дуже чутливий приймач і потужний передавач. Благо, поки що стандарт 2G ще підтримується операторами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.