Перелік функцій, які рекомендується вимкнути на смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб заощадити заряд батареї, підвищити продуктивність і зменшити обсяг інформації, яку сторонні особи можуть отримати про власника смартфона, існує список певних функцій вашого гаджета, які слід вимкнути.

Перше, що потрібно зробити, це заборонити особисті оголошення. Цільову рекламу, яка складається з певних інтересів користувача, можна відключити в налаштуваннях телефону. Це дозволить запобігти використанню особистої інформації про власника для рекламних банерів. Щоб вимкнути цю функцію, потрібно зробити наступне. Перейдіть у розділ Google у налаштуваннях мобільного пристрою. У пункті «Реклама» виберіть «Вимкнути персональну рекламу» або «Видалити рекламний ідентифікатор».

Наступна підказка — вимкнути пошук пристроїв Bluetooth і мереж WI-FI. Телефони витрачають багато енергії на постійний пошук пристроїв замість того, щоб підтримувати підключення WI-FI або Bluetooth. Для економії заряду акумулятора рекомендується вимкнути цю функцію. У налаштуваннях телефону потрібно знайти розділ «Місцезнаходження», вибрати там «Пошук мереж WI-FI і Bluetooth» і деактивувати обидва повзунки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Його швидкість розряду також залежить від кількості повідомлень, отриманих на пристрій. Програми можуть надсилати багато різних сповіщень: новини, рекламу, оновлення тощо. Тому я рекомендую вимкнути сповіщення. Для цього в налаштуваннях смартфона потрібно вибрати розділ «Програми», вибрати там потрібну програму, а в розділі «Сповіщення» вимкнути повзунок «Дозволити повідомлення».

Вимкніть активацію екрана сповіщень. Оскільки екран споживає найбільше заряду акумулятора, отримання повідомлень, коли екран активний, може швидко розрядити акумулятор. Що більше у вас повідомлень, то менш здатний сам по собі ваш телефон. Тому рекомендується вимкнути цю функцію, щоб заощадити заряд акумулятора. У налаштуваннях смартфона ви повинні знайти розділ «Екран» або «Сповіщення».

Закрити фонові програми. Багато програм, що працюють у фоновому режимі, майже нічого не роблять, виснажуючи батарею та завантажуючи телефон. Для цього необхідно в налаштуваннях смартфона переглянути список усіх програм і відключити деякі з них. Поруч із рядком «Дозволити фонові операції» в розділі «Використання батареї» вимкніть повзунок.

Обмежити сайтам дозвіл відправляти повідомлення. Деякі сайти можуть йти на різні хитрощі та відправляти користувачам безліч спам-повідомлень. Щоб уникнути такої ситуації потрібно одразу обмежити їм доступ. Для цього в налаштуванні браузера слід знайти налаштування сайтів і саме там деактивувати пункт “Сповіщення”.

Вимкніть вібрацію екрана. Ця функція обов’язково розряджає батарею, вібраційний двигун включається щоразу, коли натискаєте екран. Вимкнути його можна в налаштуваннях смартфона «Звуки та вібрація» в розділі «Вібровідгук».

Вимкніть доступ до місцезнаходження. Коли програми завжди мають доступ до даних GPS, акумулятор телефону розряджається швидше, і незрозуміло, як це впливає на конфіденційність мобільних даних користувачів. Під час налаштування програми, якій потрібен доступ до місцезнаходження, слід вибрати «Дозволити доступ лише під час використання цієї програми». Якщо ви не зробили цього відразу, виберіть в налаштуваннях смартфона розділ «Усі програми», виберіть там потрібну програму і натисніть «Дозволи». У графі «Дозволити» знайдіть «Розташування» та виберіть відповідний параметр.

Вимкніть автоматичні оновлення. Якщо телефон подекуди не працює оптимально, ця функція ще більше сповільнює його роботу. Відключення дозволить користувачеві вирішувати, коли робити певні оновлення, регулюючи таким чином навантаження. Крім того, не всі нові версії програм кращі за своїх попередників, тому вам слід спочатку ознайомитися з ними, прочитати огляди та на основі цього вирішити, чи варто оновлення. Потрібно обмежити автоматичне оновлення додатків із Google Play або інших магазинів, встановлених на вашому телефоні. Автоматичне оновлення мікропрограми потрібно вимкнути в розділі «Оновлення програмного забезпечення».

Не надсилайте звіти про діагностику та використання. Це спосіб зменшити інформацію, яку накопичує телефон про свого власника. Для цього потрібно натиснути на три крапки в Google, вибрати там пункт «Використання та діагностика» і просто деактивувати повзунок біля рядка «Включено».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.