Як швидко виправити чорний екран у Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Операційна система – це, мабуть, найважливіша частина програмного забезпечення на нашому комп’ютері. Враховуючи, що більшість ПК працюють на базі Windows від Microsoft, помилки тут впливають на наш повсякденний досвід роботи з комп’ютером.

Це правда, що протягом багатьох років гігант програмного забезпечення покращував і адаптував свою настільну операційну систему до наших потреб. Але навіть якщо це надійна і безпечна операційна система, це не означає, що вона вільна від можливих збоїв. Насправді, ми можемо стверджувати, що переважна більшість із вас, так чи інакше, в той чи інший час стикалися з помилками Windows.

Це може бути викликано зовнішнім впливом, неправильною конфігурацією, яку ми виконали самі, або навіть без видимої причини. Існує занадто багато чинників, що впливають на помилки Windows, щоб ми могли перерахувати їх усі. Але як би там не було, ми згодні в одному – ці помилки мають бути усунені якомога швидше. Саме з цим ми і будемо розбиратися в цій статті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цілком можливо, що в якийсь момент ми зіткнулися з неприємною ситуацією, коли екран Windows раптово став чорним. Це більш поширена помилка, ніж нам хотілося б, але її можна вирішити набагато швидше, ніж ми думали. Ба більше, нижче ми розповімо вам про чарівну команду, яка дасть вам змогу розв’язати цю помилку і повернутися до роботи з системою Microsoft як ні в чому не бувало.

Як виправити чорний екран у Windows за допомогою простої команди

Ця помилка чорного екрана може виникнути в будь-який момент під час роботи в Windows. Як це зазвичай буває з помилками операційної системи, джерело помилки може бути найрізноманітнішим. Від помилки у функції програмного забезпечення до несумісності з програмою або через те, що ми зробили щось неправильно. Але якою б не була причина помилки, про яку ми зараз говоримо, перше, що потрібно зробити, це якнайшвидше виправити її.

Для цього насамперед зайдіть у “Диспетчер завдань” операційної системи Microsoft. Хоча робочий стіл став чорним, ми, ймовірно, зможемо отримати доступ до багатьох інших розділів системи. Для доступу до диспетчера завдань використовуйте комбінацію клавіш Ctrl + Shift + Esc.

Після того як на екрані з’явиться необхідне вікно, потрібно перейти в меню “Файл” і вибрати пункт “Запустити нове завдання”. Саме тут ми виконаємо чарівну команду, про яку ми згадували, щоб розв’язати проблему чорного екрана в Windows. Команда, яку ми збираємося ввести, має такий вигляд:

explorer.exe

Ця команда перезапускає “Провідник”, робочий стіл та інші ключові елементи системи, щоб вирішити поточну помилку. Потім ми можемо повернутися на робочий стіл Windows, і проблема, ймовірно, буде вирішена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.