Як правильно очистити порт зарядки смартфона від пилу та бруду

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви коли-небудь помічали, що ваш смартфон не заряджається належним чином, можливо, винен забруднений зарядний порт пристрою.

Ці невеликі отвори, найчастіше збирають усередині себе дуже велику кількість пилу і бруду. У цій статті ми розповімо про те, як правильно очистити порт зарядки смартфона від сміття, що накопичилося.

Якщо коротко описати основні дії з очищення порту зарядки, виглядати це буде так:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Коли ваш смартфон вимкнений, використовуйте зубочистку, щоб видалити зайвий бруд з порту зарядки.
  • Як альтернатива, оберніть зубочистку ватою, щоб вийшов тампон, змочіть його спиртом (але не водою), потім проведіть тампоном по внутрішній стінці зарядного порту і використовуйте стиснене повітря для видалення зайвого бруду.

Покрокова інструкція з очищення порту зарядки смартфона від пилу та бруду

1. Вимкніть смартфон

Найперше, що необхідно зробити – це вимкнути свій смартфон. Ця дія може здатися очевидною, але ви не хочете встромляти будь-який загострений інструмент у щось, що не перебуває за мільйон миль від розетки, особливо якщо цей інструмент мокрий від рідини для чищення.

2. Оберніть шматок вати навколо зубочистки

Коли ваш смартфон вимкнений, відірвіть невеликий шматочок вати від ватного диска й оберніть його навколо кінчика зубочистки. Найкраще це зробити, прокотивши обидва елементи між пальцями, щоб бавовна могла надійно закріпитися на кінці зубочистки.

На цьому етапі важливо пам’ятати про розмір зарядного порту вашого смартфона. Порти USB-C і Lightning, наприклад, мають розмір рисового зернятка, тож вам потрібно лише обгорнути зубочистку достатньою кількістю вати, щоб повністю заповнити цей отвір.

3. Продуйте порт зарядки повітрям

Якщо у вас є балон зі стисненим повітрям або гумова повітряна груша для здування пилу (таку можна купити в магазині за зовсім невеликі гроші), використовуйте їх, щоб направити повітряний струмінь у зарядний порт смартфона під різними кутами.

Якщо ви використовуєте балон зі стисненим повітрям, будьте обережні, не тисніть надто сильно на порт зарядки, оскільки це може пошкодити цінні внутрішні компоненти вашого смартфона. Продувати зарядний порт повітрям потрібно не більше двох секунд.

4. Змочіть ватний тампон спиртом для чищення

Цей крок необов’язковий, але якщо у вашому розпорядженні є технічний мийний спирт (хорошим варіантом буде ізопропіловий спирт), то злегка змочіть ним ватний тампон. Це допоможе позбутися будь-якого більш злежалого сміття всередині зарядного порту вашого смартфона.

5. Проведіть ватним тампоном зліва направо всередині зарядного порту

Вставте кінчик саморобного ватного тампона (вологого або сухого) в порт зарядки смартфона і проведіть ним зліва направо.

Тривалість цієї процедури залежатиме від кількості сміття всередині конкретного порту зарядки, тому ми рекомендуємо використовувати ліхтарик, щоб переконатися у відсутності забруднень всередині.

6. Ще раз продуйте повітрям порт зарядки

Після того, як ви гарненько попрацювали ватним тампоном, продуйте трохи порт зарядки повітрям. Це не тільки видалить весь бруд, що залишився, а й підсушить будь-які краплі чистячої рідини, які все ще можуть залишатися всередині порту.

Намагайтеся не продувати зарядний порт смартфона ротом. Хоча це може здатися ефективним і безкоштовним рішенням, ви не зможете досягти потрібного рівня тиску повітря, який є в балоні зі стисненим повітрям або в гумовій груші. Крім того, ви ризикуєте занести небажану вологу з рота в порт зарядки.

Якщо вищевказаний метод не допоміг усунути проблему із зарядкою пристрою, перевірте цілісність зарядного кабелю. Згодом роз’єми кабелю можуть зношуватися, а дроти всередині них обриватися.

Якщо ж із вашим зарядним кабелем усе гаразд, але смартфон, як і раніше, не заряджається належним чином навіть після очищення зарядного порту, рекомендуємо звернутися до фахівця для перевірки акумулятора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.