Телефон став сильно грітися: від чого і чому

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Хто цього не знає: мобільний телефон нагрівається, і ви боїтеся найгіршого. Ми розповімо вам, що може бути за цим і як діяти в разі серйозної небезпеки, щоб ваш смартфон не постраждав.

Реклама
  • Смартфони часто нагріваються під час інтенсивного використання або під час заряджання акумулятора
  • Додатки з високим енергоспоживанням також можуть бути відповідальними
  • А ще одна можлива причина – пошук Wi-Fi

Ваш смартфон сповнений технічних компонентів, які схильні до нагрівання. Ось чому виробники зазвичай включають у свої пристрої заходи охолодження. Але іноді все ж трапляється, що ваш мобільний телефон нагрівається. Тоді перше, що потрібно зробити, це визначити причину.

Мобільний телефон нагрівається: який додаток винен?

Нагрівання часто виникає, коли ви граєте в складні мобільні ігри або транслюєте відео протягом тривалого періоду часу. Крім того, акумулятор любить нагріватися під час заряджання. Однак не завжди причина така очевидна. Перше, що вам слід зробити, це подивитися, чи може додаток нести відповідальність. Однією з ознак цього є високе енергоспоживання. І iOS, і Android за бажання покажуть вам його для окремих додатків.

Власники iPhone можуть знайти відповідний огляд у розділі “Налаштування | Акумулятор”. Йдіть цим шляхом, а потім перейдіть до розділу “Використання батареї для кожного додатка”. Користувачі Android потрапляють у пункт призначення через розділ “Налаштування | Заряд батареї | Витрата заряду батареї”. Але залежно від виробника точний спосіб може відрізнятися.

Лідерами за витратою заряду акумулятора мають бути додатки, які ви останнім часом також активно використовували. Якщо інші додатки знаходяться на самому верху, вам слід уважно вивчити їх. Ви можете бути відповідальні за те, що ваш мобільний телефон нагрівається. Видаліть додатки та перезавантажте смартфон. Якщо згодом проблему буде вирішено, значить, ви знайшли винних.

Встановіть оновлення для додатків і вашої операційної системи

Коли додатки споживають більше енергії, ніж у середньому, їхні розробники, як правило, теж помічають це. Тому рано чи пізно виправлення має вирішити проблему – принаймні, якщо це серйозний додаток. Навіть застаріла версія iOS або Android може призвести до високого енергоспоживання і супутнього нагрівання. Тож регулярно стежте за доступними оновленнями та встановлюйте їх.

Тримайте мобільний телефон у прохолоді

Не завжди програмне забезпечення є причиною перегріву мобільного телефону. Іноді вина лягає і на користувача. Наприклад, тримайте смартфон подалі від джерел тепла. Це може бути щось на кшталт радіаторів чи інших гарячих приладів. Але в спекотні дні сонце або гаряча приладова панель у машині також становлять небезпеку.

Пошук по Wi-Fi може обігріти мобільний телефон

Не тільки потокове відео або мобільні ігри можуть викликати у вашого смартфона таке сильне навантаження, що він нагріється. Крім того, марні пошуки Wi-Fi іноді сильно виснажують смартфон і акумулятор. Небезпека виникає щоразу, коли ви виходите з Wi-Fi, а нового Wi-Fi ще немає в межах досяжності. Бо в результаті ваш пристрій постійно намагається встановити нове з’єднання. Тому краще вимкнути Wi-Fi, якщо найближча мережа працює ще довго, а ваш смартфон нагрівається.

Підбиття підсумків

  • Якщо ви сильно використовуєте свій смартфон або заряджаєте акумулятор, у нагріванні немає нічого незвичайного
  • Якщо він нагрівається в сплячому режимі, чи варто вам докопатися до суті
  • Для цього пошукайте рідко використовуваний застосунок із високим енергоспоживанням
  • Як на Android, так і на iPhone це можна зробити в меню батареї
  • Якщо ви знайшли можливого винуватця, перевірте, чи можна виправити проблему за допомогою оновлення
  • Якщо це не так, можливо, допоможе видалення програми
  • Можливо, ваш мобільний телефон теж нагрівається, тому що він марно шукає Wi-Fi
  • Тоді вам слід вимкнути Wi-Fi на своєму пристрої
Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ