Як правильно придумати логін і яких помилок можна припуститися в цій нехитрій справі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Логін і пароль – є ключами до більшості акаунтів. Якщо з паролем усе більш-менш зрозуміло – він має бути складним, довгим і містити спеціальні символи, то про логін мало хто замислюється.

Поговоримо про те, як правильно придумати логін і яких помилок можна припуститися в цій простій, здавалося б, справі.

Багато сайтів пропонують як логін номер телефону або адресу електронної пошти. У цьому є плюс – такі дані складно забути, якщо у вас немає десятка поштових скриньок і номерів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але є і великий мінус – той, хто знає вашу пошту або телефон, може спробувати отримати доступ до будь-якого популярного акаунта методом простого підбору пароля. Як показує практика, найчастіше зламують акаунти тих, чий логін є телефоном або поштою.

Лише деякі сервіси пропонують користувачеві вибір – придумати своє ім’я для входу або використовувати відомі дані.

Ще менше сервісів дають змогу змінити логін – у цьому разі допоможе тільки реєстрація нового акаунта.

Як правильно придумати ім’я для входу?

Головне правило – ви повинні запам’ятати його самостійно і постаратися не забути. Не варто використовувати складні комбінації. Рідко які сайти мають можливість автоматичного відновлення логіна, тому, забувши ім’я, можна залишитися без потрібного акаунта. У більшості проектів, логін складається з англійських символів, цифр і знака підкреслення.

Як правило, більшість логінів уже зайнято. Навряд чи вам вдасться зареєструвати гарне ім’я на кшталт ivan або pavel у ролі облікового запису для входу – потрібно застосувати трохи кмітливості.

Є нюанс – якщо ви не хочете, щоб ваші персональні дані були доступні багатьом, то краще не вигадувати ім’я у вигляді ivanovpavel1985, тому що, можливо, окрім вас це ім’я можуть бачити інші користувачі сайту або застосунку.

Поради:

  • Можна “обрамити” ім’я за допомогою цифр, наприклад “777ivanovpavel777”;
  • Використовуйте пам’ятні дати та додавайте цифри до літер;

Розділяйте ім’я через знак нижнього підкреслення: “ivanov_pavel”. Також можна і коротке тире. Не варто використовувати цей символ на початку або в кінці слова;

  • Можна використовувати цифру в ролі літери, наприклад “8ladimir” (Володимир) або “9na” (Яна) з різними комбінаціями;
  • Додавайте відомі англійські слова, пов’язані з вашою діяльністю, або використовуйте трансліт. Наприклад, “adminIgor” або “santexnikSerega”;
  • Можна вставляти цифри після літер, наприклад “a1n1a1a1s1t1a1a1s1i1a”. Таке ім’я складно забути і виглядає воно оригінально;
  • Використовуйте різні префікси та суфікси з будь-якої, знайомої вам мови.

Головне – щоб ім’я неможливо було забути. Бажано – щоб було складно ідентифікувати вас. Не варто використовувати однаковий пароль і логін – такі акаунти найчастіше зламуються.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.