Що буде якщо постійно залишати зарядний пристрій у розетці без телефона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато хто з нас лінуються виймати зарядний пристрій із розетки коли телефон зарядився. Я теж дуже часто залишаю зарядник у розетці, особливо коли поспішаю куди-небудь. Нещодавно в мене виникло запитання: чи можуть бути якісь наслідки від цього і чи не небезпечно так робити?

За правилами техніки безпеки та за інструкцією, яка додається до зарядки, ми повинні після використання вийняти її з розетки.

Чи може це завдати шкоди пристрою? Для кожного пристрою закладено свій ресурс роботи. У середньому, зарядний пристрій для телефону розрахований на 6 років безперервної роботи. Але зазвичай у нас за цей час з’являється новий телефон, оскільки наш застаріває, і зарядний пристрій не встигає зламатися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи витрачається електроенергія? Так! Зарядний пристрій все одно використовує енергію, незалежно від того, під’єднаний до нього телефон чи ні. Але споживання електроенергії настільки мале, що за рік нагорить лише кілька гривень. Мій бюджет це сильно не зачіпає.

Чи може статися загоряння? Теоретично може, якщо у вас не справна електропроводка або якщо в будинок потрапить блискавка під час грози. В інших випадках ймовірність загоряння мінімальна, якщо ви використовуєте оригінальний зарядний пристрій.

Залишати зарядний пристрій у розетці чи виймати – це справа кожного. Я досить часто залишаю зарядку в розетці протягом багатьох років і нічого не сталося. До того ж в оригінальних зарядниках є вбудований захист від загоряння.

Обов’язково виймайте зарядний пристрій з розетки, якщо у вас є маленькі діти або домашні тварини! Це може бути небезпечно для їхнього здоров’я!

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.