Як увімкнути швидку зарядку на телефоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швидка зарядка для телефона – справжній порятунок, коли на вашому пристрої залишилася лише пара відсотків, а вже за 10-20 хвилин потрібно виходити з дому. Ще 5 років тому, опинившись у такій ситуації, ви були б змушені брати з собою повербанк. Але зараз ситуація змінилася. Досить увімкнути швидку зарядку на Андроїд, і телефон за відведений час відновить енергію на 50, а то й на 100%. Розповідаємо, як це зробити.

Що таке швидка зарядка

Швидка зарядка – поняття розтяжне, оскільки виробники смартфонів використовують різні протоколи відновлення енергії. Головна характеристика для нас – це потужність. Швидкою прийнято вважати будь-яку зарядку, що видає понад 10 Вт. Але ви повинні розуміти, що різниця швидкості відновлення енергії між адаптерами живлення на 15 і 120 Вт колосальна. У першому випадку заповнити ємність акумулятора на 5000 мАг вдасться трохи менше ніж за 2 години, а в другому – за 20 хвилин.

В окремому матеріалі ми вже розповідали, яка зарядка швидша, розглянувши пропозиції найпопулярніших виробників. Обов’язково прочитайте його, якщо під час вибору смартфона однією з найважливіших характеристик для вас є швидкість відновлення енергії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи можна заряджати швидкою зарядкою

Багато людей бояться користуватися функцією швидкої зарядки, вважаючи, ніби вона призведе до передчасного зносу акумулятора. Але це не так. Або в усякому разі не зовсім. Небезпека швидкого заряджання полягає в зайвому нагріванні корпусу через високий рівень опору всередині батареї, але таке відбувається тільки у випадку з блоками живлення потужністю 120 Вт і вище.

Але навіть із таким адаптером переживати не варто. Ваш девайс має вбудований контролер, який вміє штучно знижувати потужність прийнятого струму, якщо температура акумулятора долає небезпечний поріг. У будь-якому разі потрібно правильно заряджати телефон, і тоді жодні проблеми не будуть страшні.

Чи є швидка зарядка на телефоні

Функція швидкої зарядки є далеко не на кожному смартфоні. Щоб переконатися в її наявності або відсутності, потрібно відвідати офіційний сайт виробника. Знайдіть свою модель і відкрийте розділ “Характеристики”. У пункті “Акумулятор” будуть представлені всі необхідні відомості.

Виробник завжди повідомляє про підтримувану потужність

У характеристиках вказується максимальна потужність зарядки. Це не означає, що ви нашкодите смартфону з підтримкою 67 Вт, якщо під’єднаєте до нього адаптер на 120 Вт, однак жодного пришвидшення від використання потужнішого блока живлення не відбудеться.

Як зробити швидку зарядку

Зазвичай, щоб увімкнути швидку зарядку на телефоні, не потрібно вживати жодних заходів. Найчастіше вона активується автоматично, щойно ви підключаєте до свого гаджета блок живлення потрібної потужності. Проте, часом вмикати швидку зарядку потрібно примусово. Зокрема, так доводиться чинити власникам смартфонів Samsung, які змушені:

  • Відкрити налаштування телефону.
  • Перейти в розділ “Обслуговування пристрою”.
  • Відкрити вкладку “Батарея”.
  • Натиснути на “три крапки”.
  • Вибрати “Налаштування”.
  • Активувати функцію швидкого заряджання.

На смартфонах, що підтримують блоки живлення високої потужності (120 Вт і більше), за замовчуванням швидкість зарядки теж буває обмежена. Щоб зняти кайдани, необхідно:

  • Відкрити налаштування телефону.
  • Перейти в розділ “Батарея”.
  • Відкрити вкладку “Прискорення зарядки”.
  • Активувати однойменний перемикач.

Так доводиться чинити зі швидкою зарядкою Xiaomi. Якщо ви є власником смартфона іншого виробника, то все одно перевірте наявність подібної функції в налаштуваннях свого пристрою.

Пропала швидка зарядка – що робити

Якщо раніше ви користувалися технологією Fast Charge, але в якийсь момент помітили, що перестала працювати швидка зарядка, то насамперед необхідно відвідати налаштування смартфона. Найчастіше функція відключається після перезавантаження пристрою або встановлення оновлення ПЗ.

Іноді швидка зарядка не працює, якщо ви використовуєте неоригінальні аксесуари (кабель або адаптер). Всьому виною різні протоколи Fast Charge. Нарешті, проблема буває пов’язана з несправністю аксесуарів. Щоб її вирішити, просто купіть новий адаптер живлення і кабель.

Як вимкнути швидку зарядку

Незважаючи на безпеку і незаперечну користь швидкої зарядки, можливо, ви захочете її відключити. Як ми вже з’ясували раніше, зробити це вийде через налаштування смартфона, але не на кожному пристрої. Тому найкращий спосіб прибрати швидку зарядку – скористатися слабким блоком живлення.

Іноді вдається і зовсім обдурити систему, знизивши швидкість зарядки підключенням потужнішого адаптера. Наприклад, смартфон Redmi Note 10 Pro підтримує 33 Вт, але якщо підключити до нього блок живлення від ноутбука, розрахований на 65 Вт, то девайс прийме тільки 18 Вт. Усе через різницю використовуваних стандартів швидкої зарядки.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.