Як камера iPhone задала світовий рівень якості

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони компанії Apple з’явилися на ринку понад 16 років тому. Уже тоді Стів Джобс здійснив справжній прорив у технічному оснащенні мобільних гаджетів. Але це був лише початок неймовірного прогресу в галузі смартфонів.

Одна з головних переваг iPhone – камера – провіщала нову епоху фото і відеозйомки. До цього дня камери гаджетів Apple залишаються найбільш якісними серед світових брендів і лише поліпшуються з новими моделями.

Як еволюціонували камери iPhone

Крім чудової оптики в конструкції самої камери, не варто забувати про програмне й апаратне забезпечення девайсів, завдяки якому і виходить так ефективно працювати з фотографіями та відео на iPhone.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найперший iPhone мав камеру в 2 мегапікселі. Зараз це здається смішним, але в ті часи, а це 2007 рік, то був справжній прорив. У наступних моделях камера вдосконалювалася, і вже в 2010 році, в новому iPhone 4, що вийшов, камера вже мала потужність 5 мегапікселів. Саме за це, а також за низку багатьох інших вдалих конструктивних і технічних рішень, цей смартфон став найбільш затребуваним свого часу і взяв першість на ринку гаджетів.

Наступна модель, що відзначилася новаторством у конструкції камери, був iPhone 7, що вийшов у 2016 році. Він мав уже два модулі основної камери, які давали змогу робити фотографії в ширококутному форматі. iPhone 8 мав таку саму камеру, але завдяки новому режиму “портрет” користувачі могли зробити фотографії високої якості навіть у поганому освітленні!

У 2019 році під час планування iPhone 11 Pro і Pro Max виробники хотіли створити камеру, яка могла б конкурувати вже з професійними фото- і відеозаписувальними пристроями. Ці моделі отримали вже третій модуль камери і також оптичну стабілізацію, що значно поліпшило якість фотографій.

На сьогодні ми маємо iPhone 14 Pro Max, у якого цілих 4 модулі камери з основною камерою в 48 мегапікселів! Пристрій записує відео в якості 4К з 60 кадрами в секунду!

Конструктори Apple з самого початку розуміли, що майбутнє фотографій і відео – за мобільними пристроями, і вони не прогадали.

Починаючи з 2007 року, Apple встановила планку якості в галузі камер для мобільних гаджетів, яку вони постійно піднімали з виходом нових моделей, змушуючи інші компанії наздоганяти iPhone і відповідати якості.

Apple проти Samsung: яка камера краща

Відтоді як iPhone був у відриві від усіх інших гаджетів у сфері камер, минуло багато часу. Інші компанії не стоять на місці, і нова модель Galaxy S23 Ultra компанії Samsung володіє відмінною якістю камери, майже нічим не поступається останнім камерам Apple.

Однак відмінності все ж є. Наприклад, iPhone робить наголос на якість фотографії в умовах поганого освітлення, тоді як Samsung старається над опцією наближення. Якщо дивитися з боку ціни, то вона практично не відрізняється.

Але все ж перевага віддається Apple, адже конкурентоспроможними є тільки останні моделі Samsung, а купивши старішу модель iPhone, ви також отримаєте потужний гаджет з хорошою камерою.

Чому все ж iPhone

Існують пристрої, що володіють більшою потужністю, у яких близько 100 мегапікселів у камері, але все ж вибір падає на iPhone. Чому?

Величезну роль у якості фотографій відіграє не тільки кількість мегапікселів, а й програмне забезпечення. iPhone з 12 мегапікселями здатний видавати кращу якість фотографії, ніж пристрій зі 100 мегапікселями.

Завдяки апаратному забезпеченню, камера iPhone відразу обробляє фотографії за вас, тому виходять такі красиві, можна сказати професійні знімки. Саме за це гаджети компанії Apple і залишаються улюбленими і затребуваними більшістю користувачів.

Камера Apple створила золотий стандарт мобільних фотографій

Разом з удосконаленням камер, Apple також покращували і самі пристрої, збільшуючи пам’ять, продуктивність, багатозадачність і безліч інших факторів, через які планка якості мобільних пристроїв лише збільшувалася.

За весь час, починаючи з 2007 року і донині, багато компаній намагалися наздогнати якість Apple, але навіть зараз жоден з представлених гаджетів не може скласти гідну конкуренцію iPhone. Збільшуючи кількість мегапікселів, інші компанії можуть створити тільки ілюзію переваги.

Програмне забезпечення, потужні процесори і загалом хороша продуктивність девайсів від Apple поки що залишають інші пристрої позаду, хоча конкуренти буквально наступають на п’яти. Купуючи iPhone, ви отримуєте не тільки можливість зробити чудові фотографії, а й потужний пристрій для повсякденних потреб, будь то робота або дозвілля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.