Що таке міні-комп’ютери і для чого вони потрібні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усі ми знаємо, що є ноутбуки, а є громіздкі системні блоки. Але мало хто здогадується, що є ще й такий тип комп’ютерів, як неттоп. Це повноцінний комп’ютер дуже компактного розміру.

Усередині – все те саме, що і в звичайному комп’ютері. Залізо, звичайно ж, буде не дуже потужним, а можливість модернізації і зовсім відсутня. Але, тим не менш, неттопи користуються популярністю. Для чого потрібен такий ПК?

Офісні завдання

Невеликий комп’ютер ідеальний для офісних завдань, він не займе багато місця в тісному приміщенні. Так, можна, звичайно, придбати моноблок, але вартість його буде вищою, ніж неттоп + звичайний монітор. Такі ПК можна зустріти часто на острівцях у ТЦ і кіосках, обладнаних під офіс. Плюс у тому, що такий ПК можна взяти з собою, якщо є небезпека крадіжки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мультимедійний центр

Неттоп допоможе створити мультимедійний центр для дому. До нього можна підключити телевізор, музичний центр та іншу техніку. Вийде завантажувати торренти за допомогою такого комп’ютера, а потім дивитися без поневірянь із перекиданням файлів із ПК на телевізор. Неттоп може працювати в локальній мережі та замінити дорогий NAS. Розширити накопичувач просто – можна підключити зовнішній диск через USB-порт.

Ідеальний для касового апарата

Міні-ПК часто використовують для касового апарату. Адже сучасна каса в магазині – це комп’ютер, який підключений до мережі. Кожна покупка має проходити через сервери компанії, щоб вести облік. Також іде надсилання даних про чек до ДПС. Більшість касових зон побудовано за допомогою таких невеликих комп’ютерів.

Свій сервер удома

Неттоп зручний для створення свого сервера вдома. Варто розуміти, що потужність такого ПК невелика, але цілком підійде для роботи невеликого сайту або будь-якого додатка. Під час роботи неттоп практично не шумить, його можна тримати постійно увімкненим.

Переносний комп’ютер для презентацій

Є моделі міні-ПК, які буквально поміщаються в кишеню. Зручно, якщо вам потрібно десь показати презентацію, і ви не хочете розбиратися на місці з програмним забезпеченням. Візьмете з собою такий ПК, і вам залишиться тільки під’єднати його до проектора.

Для промислових завдань

За допомогою невеликого комп’ютера можна робити практично все те, що і за допомогою звичайного ноутбука або ПК. Нерідко неттопи використовуються у виробництві для керування верстатами та іншими пристроями.

Головний плюс неттопа – його невисока вартість. Але також є моделі на дуже пристойному залізі, відповідно, і ціна буде вищою.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.