Названо 5 мінусів дуже дешевого смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайські партнери радують нас, за скромні 3 – 5 тисяч гривень можна придбати… я не побоюся цього слова – “відмінний” смартфон. З великим екраном, ємним акумулятором і практично всіма функціями апарату подорожче. Але все-таки я б рекомендував добавити умовні 5000 гривень, хоча б у 2 рази, і розглядати апарати вартістю від 7 – 10 тисяч гривень. Причин кілька:

Погана камера

Пам’ятаєте, в 90-х були китайські магнітофони з одним динаміком і наклейкою 1000 Вт? Китайці зрозуміли, що можна сміливо писати про те, що камера смартфона має сенсор у 50 Mpx. На ділі ж камера в ультрабюджетнику буде до 10 Mpx, а то й менше.

Підходить така камера хіба що для фотографії документів або того, що потрібно зберегти, щоб не записувати вручну. Якість дуже посередня, а під час запису відео камера може “троттлити” – пропускати кадри, створюючи уповільнення дій у відеоролику. Хороші фотографії на такий смартфон можна отримати тільки при природному освітленні в яскравий сонячний день.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон підвисає

Навіть якщо написано, що всередині 8-ядерний процесор і 4 гігабайти пам’яті, то це не означає, що пристрій не буде не гальмувати. Коли дійсно стоїть 8-ядерний чип, це нічого не означає. Зазвичай у таких гаджетах використовують найдешевші низькочастотні чипи або ж морально застарілі процесори минулих років.

Не дивуйтеся, якщо смартфон пригальмовуватиме навіть за відсутності запущених додатків. А якщо вже запустили кілька додатків, то перемикання між ними супроводжуватиметься істотною затримкою. Притому підвисати такий гаджет може на найпростіших завданнях.

Кастомна надбудова під ОС

Багато ультрабюджетників використовують кастомну надбудову операційної системи, яка базується на Android. Ця, назвемо її “прошивка”, не завжди далеко ідеальна. А від цього можуть виникнути різні проблеми. Бували випадки, коли під час дзвінка на такий апарат нічого не відбувалося – користувач може пропустити як дзвінок, так і SMS-повідомлення. Нерідко виробник вбудовує рекламу всередину операційної системи та браузера – щоб заробляти гроші навіть після продажу пристрою.

У разі, якщо у вас немає вибору, і потрібен дуже недорогий смартфон, то краще, щоб він працював на чистому Android без жодних прошивок. Бували випадки, коли пристрій просто не міг завантажитися і тільки в сервіс-центрі могли його оживити.

Проблеми з Wi-Fi і Bluetooth

Зустрічалися моделі, які погано “тримали” Wi-Fi-мережу. З’єднання часто губилося без видимих причин, відбувалися дисконекти. Додавши сюди слабке залізо, ми не зможемо розвинути високу швидкість доступу в мережу на такому девайсі.

Дуже часто під час під’єднання Bluetooth навушників буде відставати звук від відео – притому неважливо, який кодек ми виставляємо. Ця проблема може спричинити дискомфорт користувачеві і змусити користуватися виключно дротовими навушниками.

Проблеми з ремонтом

Вихід нового бюджетного смартфона від маловідомого китайського бренду – головний біль для сервіс-центрів. Добре, якщо бренд має договір із сервіс-центрами і може постачати запчастини. Погано, якщо смартфон куплений на Алі без будь-якого натяку на гарантію. Відсутність запчастин, посередня збірка – траплялися випадки, коли такий пристрій перетворювався на цеглину, хоча був куплений буквально вчора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.