Названо 5 корисних функцій режиму польоту в смартфоні

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Режим польоту може виявитися потрібним і на землі. Якими корисними функціями володіє авіарежим? Як його можна використовувати не за прямим призначенням?

Реклама

Основне завдання режиму польоту – відключати бездротові з’єднання на пристрої, коли користувач перебуває в літаку. Однак і в звичайних умовах авіарежим може полегшити життя, якщо ним правильно користуватися. Розповімо про 5 корисних функцій режиму польоту в телефоні.

1. Відновлення мобільного зв’язку

Якщо телефон раптово перестав ловити зв’язок, з’єднання стало надто повільним або зникло 4G, виправити цю неполадку допоможе авіарежим. Потрібно спочатку ввімкнути його, а потім вимкнути (через кілька секунд). При цьому звичайне перезавантаження мобільних даних може не мати ефекту, в той час як перезавантаження за допомогою авіарежиму може виправити становище.

2. Економія заряду при нестабільній мережі

У дорозі, в подорожі або поході користувачі стикаються з нестабільним з’єднанням, оскільки базові станції мобільних операторів знаходяться на значній відстані. Через те, що телефон у таких умовах постійно підключається, а потім відключається від станцій, рівень заряду його батареї швидко падає.

Уберегти телефон від розрядки зможе режим польоту. Досить увімкнути його, щоб пристрій не витрачав заряд на пошук мережі. Після того, як користувач знайде стабільне з’єднання (наприклад, повернеться додому або знайде точку доступу Wi-Fi в найближчому населеному пункті) режим польоту можна буде вимкнути.

3. Прискорення заряджання

Тут усе просто – коли на телефоні ввімкнено авіарежим, його заряджання відбувається швидше. Це дуже важливо, коли потрібно швидко поповнити відсоток заряду смартфона. Пов’язано це з тим, що під час активного авіарежиму в телефоні вимкнені всі модулі зв’язку – це і дає змогу економити заряд акумулятора.

4. Швидке перезавантаження

Якщо телефон почав зависати, перестав відкривати додатки або оновлювати інформацію в них, то режим польоту дасть змогу зробити швидке перезавантаження. Він одночасно вимкне всі бездротові з’єднання, а потім увімкне їх назад. Це набагато швидше, ніж перезавантажувати телефон або вимикати, а потім вмикати всі з’єднання окремо.

5. Вимкнення реклами в додатках та іграх

Багатьох користувачів дратує, що за відключення реклами в іграх зазвичай потрібно платити. За допомогою режиму польоту рекламу в деяких додатках можна відключити безкоштовно. Для цього достатньо ввімкнути авіарежим, і реклама в одиночних мобільних іграх зникне. Звичайно, в багатокористувацьких іграх такий трюк не спрацює, оскільки гра просто не запуститься без мобільного інтернету.

Для прикладу візьмемо смартфон BQ 6645L Element з великим V-notch екраном і 3 ГБ оперативної пам’яті – при ввімкненому авіарежимі реклама в іграх не з’являється. Ми перевірили це в Angry Birs 2, Asphalt 9 і Shadow Fight 3. Зазначимо, що смартфон добре справляється з цими іграми.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ