Статті

Для чого потрібно перезавантажувати телефон, та як часто це варто робити

Share
Час читання: 2 хв.

Перезавантаження телефону може допомогти вирішити деякі проблеми з його роботою, але не слід недооцінювати його важливість.

Чому все одно потрібно перезавантажуватися? Під час перезавантаження завершуються всі запущені процеси на телефоні і перестають працювати деякі модулі. З новим запуском смартфона багато можливих проблем, швидше за все, будуть виправлені.

Перезавантаження передбачає вирішення проблем з мережами мобільного зв’язку, Інтернету, WI-FI, GPS, NFC і Bluetooth. Якщо телефон не може підключитися до мережі, підключитися до WI-FI роутера, здійснювати безконтактні платежі або точно визначити місцезнаходження, перезавантаження телефону буде правильним рішенням. Це дозволить йому швидко зупинити компонент і перезапустити його. У більшості випадків цієї процедури достатньо для усунення несправності, якщо вона, звичайно, не є наслідком механічного пошкодження гаджета.

Майже будь-який додаток з часом починає зависати чи працювати дуже повільно. Це трапляється через велику кількість моделей телефонів, різні версії операційних систем та фірмових оболонок. В основному дають збій саме ті програми, які вже давно не оновлювались, або ж отримали невдале оновлення. Коли певна програма починає працювати повільно, то це може відображатись і на роботі самого телефону, то перезавантаження буде найкращим способом вирішення проблеми.

Зависання часто відбувається після тривалого активного використання смартфона, він повільно починає працювати. Це може бути пов’язано з тим, що багато програм відкрито або працює у фоновому режимі, результатом чого буде недостатньо оперативної пам’яті та перевантажені гаджети.

У цьому випадку допомагає перезавантаження, оскільки всі запущені програми і процеси автоматично закриваються. Після цього продуктивність телефону підвищиться в рази, але варто відзначити, що цей спосіб недовговічний. Тому що запускаються програми, які мають право працювати у фоновому режимі, засмічуючи в майбутньому оперативну пам’ять. Найкращий спосіб позбутися цієї ситуації — заборонити непотрібним програмам доступ і роботу у фоновому режимі в налаштуваннях телефону.

При оновленні операційної системи, або інших системних компонентах необхідне перезавантаження, саме після нього усі оновлення почнуть діяти. В більшості випадках телефон перезавантажується автоматично, але якщо цього не відбулось, то не слід нехтувати та відкладати перезавантаження на потім, потрібно виконати його відразу.

Системні збої, які виникають під час використання телефону, також слід усунути, перезавантаживши пристрій. Якщо камера не працює належним чином або у вас виникають проблеми з використанням мікрофона, це можуть бути тимчасові проблеми, які можна вирішити за допомогою перезавантаження.

Отже, підсумуємо все написане вище. При виникненні проблем у роботі мобільного телефону мобільний телефон необхідно перезавантажити.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    Apple показала вражаючі можливості камери iPhone 16 Pro

    Компанія Apple випустила новий рекламний ролик, присвячений одній з недооцінених функцій iPhone 16 Pro і…

    08.10.2024

    Новий Galaxy A16 5G від Samsung отримуватиме оновлення до 2030 року

    Samsung представив свій новий смартфон Galaxy A16 5G, який пропонує кілька значних покращень порівняно з…

    08.10.2024

    Google тестує нову функцію “What’s new” для спрощення відстеження оновлень Android

    Незабаром Google запровадить нову функцію для Android, що дозволить користувачам відстежувати всі оновлення операційної системи.…

    08.10.2024

    У Samsung відповіли на чутки про можливий продаж напівпровідникового підрозділу

    Як повідомляє Reuters, представник південнокорейської корпорації Samsung прокоментував чутки про можливий продаж підрозділу з випуску…

    08.10.2024

    Microsoft рекомендує придбати новий ПК через закінчення життєвого циклу Windows 10

    Microsoft готується до завершення підтримки Windows 10, і через рік більше не будуть випускатися оновлення,…

    08.10.2024

    Binance запускає фармінг токена SCR від проекту Scroll на Launchpool

    Криптобіржа Binance оголосила про запуск фармінгу токена SCR від проекту Scroll на своїй платформі Launchpool.…

    08.10.2024