SMS, які не слід зберігати у вашому телефоні: корисна інформація

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З часом на будь-якому телефоні може накопичуватися різна інформація, протягом повідомлення. Але не все варто зберігати на телефоні, а навпаки, слід видалити негайно після прочитання. Якщо звісно інформацію запам’ятали або записали.

Цікаво, чи думав кожен з Вас, які повідомлення він взагалі зберігає на своєму смартфоні?

Хоч смс зараз як інструмент спілкування практично не використовується, наразі повно різних месенджерів, на які буквально всі “пересіли”, повідомлення можна використовувати як звичайну розсилку, отримання різних кодів і повідомлень. Також розсилкою займаються і звичайно шахраї.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Часи кнопкових телефонів пішли в минуле, вони досі продаються і по-старому найбільше користуються переважно люди похилого віку, оскільки вони простіші у використанні. А оскільки нові смартфони дають змогу зберігати фактично необмежену кількість повідомлень, мало хто взагалі займається їхнім очищенням.

А даремно. Поясню чому, через якийсь час може накопичитися велика кількість смс, це, звісно, не критично, але якщо деякі повідомлення опиняться в руках третіх осіб, це може для Вас виявитися небезпечним, і в такий спосіб буде заподіяно шкоду. Подібні повідомлення рекомендується практично відразу видаляти, ось нижче і розберемо питання, що це за повідомлення і спробуємо Вам пояснити простою мовою.

При визначенні повідомлень, які можуть становити певну небезпеку, ми будемо виходити з припущення, що до Вашого телефону отримала доступ третя особа. При цьому не важливо, звичайна це людина чи хакер. Дії будь-якої особи можуть обіцяти проблеми для Вас.

1. Повідомлення з логіном і паролем

Вкрай не рекомендую зберігати повідомлення з даними від облікових записів, профілів, особистих кабінетів. Перед видаленням, збережіть інформацію в будь-якому захищеному місці, адже це конфіденційна особиста інформація. Ви скажете, що Вам зручніше зберігати на телефоні, взяв і знайшов дані. Для цих цілей заведіть блокнот, навіть він буде безпечнішим, а якщо загубите телефон, його хтось знайде, то зможе легко і просто зайти у Ваш профіль за повідомленням з телефону. Або наприклад на ПК створіть текстовий документ, де і зберігайте всі особисті дані. Кому як більше подобається, звісно.

2. Повідомлення з особистими даними

У подібних повідомленнях також багато різної особистої інформації. Якщо це кур’єрська служба, то зазвичай вказується Ваша повна адреса, а наприклад, якийсь магазин надіслав Вам повідомлення з привітанням з днем народження, це також особисті дані, я про дату народження звісно. Тобто, ознайомившись із вмістом смс, повно фактично зібрати основну про Вас інформацію.

Також це повідомлення із зазначенням Ваших адрес ел. пошт, повідомлення про реєстрацію на сервісі тощо. Для шахраїв це просто клондайк, а не інформація.

3. Повідомлення від банків

Практично будь-які повідомлення від Вашого банку варто видаляти. Одноразові коди, звісно, мають обмежений термін своєї дії, але зберігати їх немає жодної потреби, навпаки, старі коди заважатимуть Вам під час введення нового коду, можете переплутати і ввести некоректний код. Врахуйте, якщо в тому ж інтернет-банку введете 3 рази неправильно код, доступ до нього заблокують, доведеться тоді виходити на підтримку банку для розблокування.

Також не варто зберігати повідомлення про стан Ваших рахунків, проведених операцій за рахунками, різні зарахування та іншу платіжну інформацію. Ви завжди через банк зможете отримати виписку за рахунком, якщо потрібна інформація щодо операцій.

4. Сумнівні повідомлення та спам

Підозрілі повідомлення, та ще й із зазначенням коротких посилань слід одразу видаляти. І в жодному разі не здумайте переходити за цими посиланнями, інакше можете на свій смартфон занести вірус або дані на телефоні можуть бути скомпрометовані.

Навіть просто зберігання таких повідомлень може становити небезпеку. Ви чисто випадково можете перейти за посиланням, як і будь-хто інший, хто може отримати доступ до телефону, наприклад Ваша дитина. Ніхто не застрахований, випадки різні бувають.

Спам зі зрозумілих причин слід також видаляти, це непотрібна інформація, яка містить нав’язливу рекламу. Прямої загрози спам не несе, але займає пам’ять у телефоні.

Рекомендую періодично “чистити” телефон і звільняти оперативну пам’ять телефону, хоча б раз на місяць. Існує маса програм-помічників, які періодично самі видаляють непотрібні повідомлення і софт, якими Ви не користуєтеся. Не варто на питання дивитися “крізь пальці”, це Ваша безпека. А там Вам вирішувати, як чинити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.