Статті

Що таке вітринні смартфони і чому їх не можна купувати

Share

Магазини електроніки пропонують різноманітні моделі телефонів, щоб покупці могли ознайомитися з ними, помацати і зрозуміти, як вони працюють, і, якщо потрібно, придбати. Якщо бажаний смартфон відсутній на складі, покупцеві може бути запропонований вітринний зразок. Також можливе придбання вітринної моделі зі значною знижкою, якщо вона вже застаріла і не є актуальною.

Незважаючи на привабливу ціну, купівля вітринного смартфона не рекомендується. Чому?

По-перше, такі пристрої на вітрині працюють весь день і використовуються по-різному, залежно від того, хто їх тестував. Потенційні покупці можуть запускати відео на YouTube або завантажувати важкі ігри, а вітринний зразок регулярно заряджається, що веде до витрати циклів заряду/розряду батареї і поступового зниження її ємності. Також не можна бути впевненим, що зарядка вітринного смартфона відбувається правильно, що може бути згубним для акумуляторів Li-On.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-друге, внутрішні пошкодження можуть бути непомітними на перший погляд, наприклад, якщо смартфон впав або потрапила волога. Проблеми можуть проявитися в невідповідний момент, коли гарантійний термін уже минув.

Третя проблема – вигорілий екран. Вона особливо актуальна для смартфонів з AMOLED-дисплеями, яких сьогодні багато навіть у бюджетному сегменті. Пристрої на вітринах часто відображають робочий стіл або одну й ту саму заставку, а для AMOLED-матриць статичне зображення є прямим шляхом до вигоряння пікселів.

Четверта проблема – візуальні пошкодження. На вітринних екземплярах смартфонів можуть бути відколи, подряпини та зношені роз’єми для зарядки, особливо на дорогих пристроях, які привертають увагу багатьох людей.

П’ята проблема – закінчився термін гарантії, якщо телефон довго стояв на вітрині. У зразків із сертифікацією гарантія починається з моменту активації пристрою.

Ну і нарешті, варто враховувати, що вітринні моделі часто не мають повного комплекту аксесуарів і оригінального пакування. Це може створювати проблеми при обміні або поверненні пристрою, а також при його перепродажу в майбутньому.

Загалом, купівля вітринного смартфона може здатися вигідним варіантом через привабливу ціну, але вона може обернутися великими проблемами в майбутньому. Якщо ви хочете купити новий телефон, краще вибрати модель у новому стані з повним комплектом аксесуарів і гарантією від виробника.

Якщо ж потрібно заощадити гроші, можна звернути увагу на б/в пристрої від одного власника, які, найімовірніше, перебуватимуть у кращому стані та матимуть гарантію.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

View Comments

  • Вітринні зразки продавалися, продаються і будуть продаватися)
    Першими покупцями самих популярних моделей є самі ж продавці (їх знайомі, родичі) цих магазинів. Вони мабуть дурненькі і зовсім не розуміються в цьому товарі))
    Головний аргумент - знижка.
    А рекомендація купити вживаний телефон від одного власника мені одразу нагадує об'яви - нє біт, нє крашен, пєрвий владєлєц, гаражноє хранєніє))
    Тобто, пєрвий владєлєц звісно заряджав смартфон правильно, в ігри цілодобово на ньому не грав, екран не випалював, у воду і на підлогу не впускав? Рілі?
    На кого розрахована ця стаття?)

  • Другий смарт вітринний перший 3 роки пропрацював і ще працює купляю Соні тільки в Польщі перший смарт щ Бельгії другий Англія ціна приблизно така як і б.у , але ж рік гарантії,тоді як б.у Макс пів року ,купляю флагмани 1.5,2 роки як вийшли ціна 250,350 Дол, я задоволений смартами , 2 роки спокійно працюють без проблем бо це флагмани хоть і старі ,але запасу потужність хватає ,він все рівно стабільніше працює чим наприклад сяомі за ту ж ціну новий середняк не раз переконався у жінки середняки

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024

    Як менше користуватися смартфоном: у вчених є відповідь

    Дослідження університету Мічігану показує, що утруднення функцій прокручування і натискання на екрані телефону на 16%…

    15.05.2024

    Чому Apple та Samsung не поспішають впроваджувати швидку зарядку

    У світі технологій, що постійно розвивається, для смартфонів дебати навколо швидкої зарядки посіли центральне місце,…

    15.05.2024

    Windows 11 запише всі дії користувача

    Операційна система Windows 11 тепер записуватиме всі дії користувача. Нову функцію додали в налаштування у…

    15.05.2024

    Xiaomi випустила пилосос із підсвічуванням

    Xiaomi представила у Китаї новий бездротовий пилосос. Mijia Wireless Vacuum Cleaner 2 Dust Display Edition…

    15.05.2024

    Представлений середньобюджетний смартфон Sony Xperia 10 VI

    Компанія Sony представила новий смартфон Xperia 10 VI. Він отримав витягнутий екран із співвідношенням сторін…

    15.05.2024