Статті

Нюанси вибору планшета для роботи – як не помилитися з такою покупкою

Share
Час читання: 2 хв.

За своєю архітектурою планшет є копією смартфона з невеликими відмінностями – він може як мати, так і не мати модуль мобільного зв’язку, а діагональ екрана завжди більша, ніж у смартфона. Планшет зручний у ролі альтернативи смартфону для домашнього використання і для роботи. Але вибір смартфона і вибір планшета – трохи різні речі. Підпишіться на мій канал, хто не підписаний, а я починаю більш детальний розбір питання. Простими словами без гори незрозумілих термінів і слів.

Процесор і пам’ять

Практика показує, що смартфон користувачі змінюють частіше, ніж планшет. Потрібно купувати пристрій на сучасному залізі. Бажано, щоб апарат базувався на сучасному 8-ми ядерному процесорі з частотами ядер понад 2-х ГГц. Що нижчий техпроцес, то сучасніший процесор.

Оперативної пам’яті має бути не менше 4 гігабайт. Точніше, 4 гігабайти на 2023 рік – це мінімум. Краще дивитися моделі з пам’яттю від 8 гігабайт – такого пристрою вистачить про запас. Накопичувач на сьогоднішній день повинен бути не менше 128 гігабайт. Варто розуміти, що чим вищі параметри процесора і пам’яті, тим дорожчим буде пристрій.

Не забуваємо, що наявність слота під карту пам’яті не розширює пам’ять повноцінно – не всі програми можуть працювати з додатковою пам’яттю.

Дисплей

Практично на всіх (крім ультрабюджетних) планшетах уже йде хороший екран. Часи тьмяних і неякісних матриць пішли в минуле. Щодо дисплея є два нюанси. Частота оновлення має бути не менше 90 Гц – і оку приємно, і ігри приємніші.

Другий нюанс – підтримка стилуса. Зручно, якщо на планшеті планується щось вручну замальовувати або робити нотатки.

Також екран повинен мати хороший запас яскравості, якщо планується робота поза приміщенням.

Модуль мобільного зв’язку

У разі, якщо планшет планується використовувати тільки вдома або тільки в офісі, можна трохи заощадити і купити виріб без модуля мобільного зв’язку. У цьому випадку підключення до мережі буде через Wi-Fi. Планшет з 4G підійде тим, хто збирається використовувати гаджет у дорозі.

Операційна система

Краще, якщо пристрій буде на чистому Android самої останньої версії. Річ у тім, що ОС сьогодні оновлюється дедалі частіше, а це означає, що планшет повільніше застаріватиме морально. Адже кожне оновлення прошивки зі сторонньою оболонкою (особливо у китайських брендів) веде до уповільнення роботи пристрою. Наявність останньої версії Android додасть гаджету запасу міцності.

Дотримуючись вищевказаних порад, ви зможете придбати пристрій, який не застаріє кілька років.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    У Samsung відповіли на чутки про можливий продаж напівпровідникового підрозділу

    Як повідомляє Reuters, представник південнокорейської корпорації Samsung прокоментував чутки про можливий продаж підрозділу з випуску…

    08.10.2024

    Microsoft рекомендує придбати новий ПК через закінчення життєвого циклу Windows 10

    Microsoft готується до завершення підтримки Windows 10, і через рік більше не будуть випускатися оновлення,…

    08.10.2024

    Binance запускає фармінг токена SCR від проекту Scroll на Launchpool

    Криптобіржа Binance оголосила про запуск фармінгу токена SCR від проекту Scroll на своїй платформі Launchpool.…

    08.10.2024

    Розумне кільце від Apple може бути представлене вже 2026 року

    На думку аналітиків CCS Insight, Apple вже в 2026 році може випустити розумне кільце, яке…

    08.10.2024

    Названо перші смартфони Huawei, які сумісні з HarmonyOS NEXT

    Huawei оголосила про початок публічного бета-тестування фірмової операційної системи HarmonyOS NEXT. Водночас компанія опублікувала офіційний…

    08.10.2024

    У WhatsApp впровадили функцію створення посилань на дзвінки з інтерфейсу чату

    У популярному месенджері WhatsApp з'явиться нова функція. Про це повідомляє  портал WABetaInfo. Що ще відомо…

    08.10.2024