Коли потрібно ставити смартфон на зарядку, щоб його не зіпсувати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість користувачів з усіх компонентів смартфона найменше люблять акумулятор. Причина проста: незалежно від цінової категорії гаджета заряду батареї навряд чи вистачає на цілий день використання.

Однак мало хто знає, що неправильна зарядка серйозно зменшує термін служби батареї і самого смартфона. Як не нашкодити пристрою?

Коли ставити телефон на зарядку

Є кілька тактик, яких дотримуються різні експерти.
Найпопулярніша – “20-80”. Її сенс полягає в тому, що розряджати смартфон слід не нижче 20% і заряджати до 80%. Але в неї є мінуси. 60% зарядки навряд чи вистачить на цілий день. А ще користувачеві потрібно буде постійно відволікатися, щоб проконтролювати рівень заряду. Для вирішення цієї проблеми можна встановити спеціальний застосунок – він надішле повідомлення, коли рівень зарядки досягне нижньої межі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Існує й інша тактика – “50-70”. Відповідно до неї зарядка акумулятора не повинна опускатися нижче 50% і не повинна підніматися вище 70%. Прихильники цієї теорії кажуть, що вона продовжує термін служби батареї більш ніж удвічі. Але в такому разі користувачеві доведеться кілька разів на день заряджати телефон – це не дуже зручно, якщо поруч немає розетки або док-станції. Також без спеціальних додатків для відстеження рівня зарядки підхід стає неефективним.

Обидві тактики мають свої переваги та недоліки. Вибирайте конкретний метод залежно від своїх потреб і переваг.

Як би там не було, експерти не радять заряджати смартфон до 100% і допускати розрядки до 0%. Це може знизити термін служби акумулятора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.