Батарейки чи акумулятори – що вибрати

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У кожної сучасної людини може накопичитися безліч пристроїв, яким потрібне джерело живлення – пальчикові батарейки або акумулятори. З першими все зрозуміло – а ось з акумуляторами виникають питання. Чи можна замінити батарейки на акумулятори? Можна, але є нюанси. Поговоримо про них.

Реклама

Раціональність

Наприклад, у вас є прилад для вимірювання тиску (тонометр), яким ви користуєтеся кілька разів на місяць. Купувати до нього дорогі акумулятори в цьому разі буде нераціонально, оскільки заряду хороших батарей за такої експлуатації може вистачити на кілька років. У пульт від телевізора теж не варто ставити акумулятори – хороші “мізинчикові” батарейки можуть пропрацювати кілька років без будь-яких проблем.

Акумулятори підходять для тих пристроїв, якими ви часто користуєтеся. Наприклад, налобним ліхтарем. Навіщо платити за батарейки – краще раз вкластися в акумулятори відповідного типу.

За акумуляторами потрібно стежити

Особливо під час заряду. Сотні випадків, коли зарядка акумуляторних батарей призводила до пожежі. Не варто залишати без нагляду будь-який гаджет або батареї, які в цей момент перебувають на зарядці. Особливо небезпечний перезаряд акумулятора. Якщо елемент живлення сильно нагрівається і видає неприємний запах під час заряду, то не варто його використовувати.

Також періодично потрібно оглядати і самі акумулятори на предмет деформації корпусу. Здуту батарею не слід експлуатувати.

Напруга живлення

Пальчикові батарейки мають напругу в 1.5 вольта, а більшість акумуляторів такого ж типорозміру йдуть з напругою в 1.2 В. Потрібно переконатися в тому, що пристрій працюватиме за нижчої напруги, не втративши своєї функціональності. Так, можна знайти пальчикові акумулятори і на 1.5 вольта – головне не помилитися.

Акумулятори можуть бути слабшими

Була в мене бездротова комп’ютерна мишка. Звичайних батарейок вистачало на місяць. Купив недорогі акумулятори і сильно пошкодував – заряду вистачало рівно на активний день, потім доводилося виймати елементи і ставити їх на заряд. Не варто купувати джерела живлення від невідомих брендів без реальних відгуків.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ