Чи впливають кабелі на швидкість зарядки телефону

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи правда, що одні кабелі заряджають швидше, а інші повільніше? Правда. На швидкість зарядки впливає багато чинників: якість мережевого зарядного пристрою, характеристики використовуваного кабелю, стан роз’єму в телефоні, сила струму, яку може прийняти гаджет тощо. Ми вирішили перевірити, як кабелі впливають на швидкість заряджання.

Ми провели дуже простий експеримент, який не претендує на науковість. Також ми не збиралися виявити марки найкращих кабелів, оскільки в тесті використовували кабелі, які опинилися під рукою. Вони йшли в комплекті до телефонів, гаджетів, пауербанків тощо. Тобто це звичайнісінькі кабелі USB – microUSB.

Якщо ваш зарядник став занадто довго заряджати смартфон, не поспішайте міняти зарядний пристрій. Можливо, винен не він, а USB-кабель.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Силу струму і напругу ми заміряли за допомогою зарядного пристрою з цифровою індикацією Baseus BS-E911. Заряджали звичайний смартфон Huawei 7C кожним кабелем по дві хвилини. Телефон не підтримує швидку зарядку і може заряджатися від сили струму до 1 А. Для чистоти експерименту ми розрядили телефон до 5%.

Як бачите, з 12 USB-кабелів три виявилися неробочими, три заряджали струмом на рівні 30-45% від необхідного, два – на рівні 70-80%. Лише чотири кабелі змогли дати силу струму трохи більше 1 А. Тобто половину кабелів можна сміливо викидати. Вони або не заряджають, або роблять це дуже повільно.

Різниця в силі струму залежить від безлічі причин: неякісний метал, з якого зроблено кабель, діаметр провідника, довжина кабелю, якість пайки в місцях з’єднань, обрив у кабелі. Ще одна проблема: різна геометрія роз’ємів microUSB і гнізд у гаджетах, через що контакти можуть не збігатися.

Замість висновку

Як бачите, не всі кабелі однаково корисні. Тому, якщо телефон почав заряджатися повільно, потрібно перевіряти не тільки зарядку й акумулятор телефону, а й кабель, який використовується для зарядки. Можливо, саме він – слабка ланка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.