Названо функції iOS, які приховано розряджають батарею

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Питання про те, чому Айфон швидко розряджається, турбує безліч користувачів. Іноді це пов’язано з віком пристрою: акумулятор просто втрачає запас потужності. Але найчастіше виною є деякі функції, які активуються у фоновому режимі і “з’їдають” заряд батареї. Як їх знайти і вимкнути, розповімо в нашій статті.

Віджети на екрані

Одним з основних нововведень iOS 16 стало поліпшення екрана блокування. На нього були додані віджети Live Activities, які знаходяться внизу екрана і містять інформацію з програми. Однак, незважаючи на зручність таких нових функцій, вони серйозно впливають на роботу пристрою в автономному режимі.

Оскільки всі віджети на екрані блокування змушують додатки працювати у фоновому режимі, постійно завантажуючи дані для оновлення інформації про спортивні результати, погоду тощо, використання таких віджетів може знизити автономність iPhone. Якщо ви хочете зберегти якомога більше заряду батареї, краще уникати використання віджетів на екрані блокування. Простий спосіб зробити це – переключитися на інший профіль екрана блокування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак, якщо ви хочете прибрати віджети з поточного екрана, можете їх просто видалити. Для цього утримуйте палець на екрані блокування, потім виберіть “Налаштувати” і натисніть на поле віджета. Натисніть кнопку “-” на кожному віджеті, щоб видалити їх.

Вібровідклик

Однією з нових функцій, що з’явилися в iOS 16, є можливість налаштування вібровіддачі під час набору тексту. Раніше відгук був тільки звуковим. Тепер вібрацію теж можна додати. Однак, слід уникати використання цієї функції, якщо важливо зберегти автономність пристрою. На сайті Apple зазначається, що вібрація впливає на час роботи iPhone.

На щастя, вібровіддачу за замовчуванням вимкнено, і її можна налаштувати, перейшовши в “Налаштування” – “Звуки, тактильні сигнали” і вимкнувши опцію “Відгук клавіатури”.

Поганий сигнал мережі

Робота в поганій якості мережі може суттєво впливати на автономність смартфона. Ця проблема стає особливо гострою під час використання нестабільного сигналу та перепадів між різними типами зв’язку, такими як Edge і 3G. Деякі оператори та певні місцевості можуть також вплинути на якість роботи, навіть якщо забезпечені стабільною LTE. У режимі очікування це може призвести до швидкої розрядки смартфона на кілька десятків відсотків. Якщо ви знаєте, що найближчим часом якість сигналу не покращиться, то увімкніть “Режим польоту”. Тоді пристрій не витрачатиме заряд на пошук мережі.

Якщо оптимізація процесів не допомогла, зверніть увагу на ваш зарядний пристрій. Неякісна зарядка також витрачає ресурс акумулятора і може спричиняти проблеми зі швидкою втратою енергії. Це ще одна ймовірна причина, чому Айфон швидко розряджається.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.