Топ-5 причин уповільнення зарядки смартфона і способи їх усунення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найчастіше власники куплених нещодавно смартфонів стикаються з проблемами під час зарядки. Підключений до зарядного блоку всю ніч смартфон до ранку заряджається лише наполовину. Експерти назвали основні причини уповільнення зарядки мобільного пристрою та способи їх усунення.

Насправді причин уповільнення заряджання смартфона набагато більше. Експерти назвали лише ті з них, виявити які можна в домашніх умовах.

Неоригінальний зарядний пристрій

При використанні неоригінального адаптера користувачі можуть зіткнутися з тим, що пристрій має недостатньо високу силу вихідного струму. Через це час зарядки збільшиться. Для його скорочення достатньо підключити смартфон до комплектного адаптера.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проблеми з портом

Досить часто в порт для зарядки смартфона забивається бруд, пил тощо. Це призводить до того, що штекер адаптера починає прилягати до контактів нещільно. Крім цього, контакти можуть окислитися внаслідок попадання в порт для заряджання вологи. Для очищення можна використовувати дерев’яну зубочистку або жувальну гумку.

Експлуатація смартфона під час заряджання

Багато користувачів звикли користуватися смартфонами під час їхньої зарядки. Через це час поповнення заряду АКБ збільшується. Йдеться про природний процес витрачання енергії в ході експлуатації гаджета. Щоб прискорити заряджання акумулятора, достатньо тимчасово припинити використання смартфона.

Ушкодження акумулятора

Ще однією причиною повільної зарядки смартфона може бути пошкодження АКБ. Першими ознаками виходу з ладу акумулятора є сильне нагрівання та здуття. На жаль, цю проблему без візиту до ремонтної майстерні вирішити не вдасться.

Моральне старіння смартфона

Будь-яка батарея має обмежений ресурс роботи. Він вимірюється циклами. Якщо апарат бачив види, то, швидше за все, акумуляторний блок деградував природним шляхом, вичерпавши відведений виробником ресурс роботи. Єдиним вирішенням цієї проблеми є заміна АКБ або покупка нового смартфона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.