Чому на телефоні швидко закінчується інтернет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні пристрої передбачають велику кількість автоматичних процесів. Вони оновлюють додатки, завантажують надіслані файли, завантажують фонові служби. Це круто, тому що все перераховане покращує роботу смартфона і спрощує нам життя. Ось тільки через це інтернет швидко закінчується на телефоні. Чому? І як пов’язані ці дві теми?

Автозавантаження медіафайлів

Якими б пристроями ви не користувалися, ми рекомендуємо завжди відключати автозавантаження медіа в популярних месенджерах. Це дає змогу не витрачати трафік на непотрібні вам відео або фото. Ви можете самостійно вибрати, які повідомлення вам слід завантажувати і коли.

А якщо відключення не провести, ваш телефон завантажуватиме абсолютно всі медіа з будь-яких чатів. У більшості випадків це основна причина, чому швидко закінчується інтернет, а також забивається пам’ять телефону.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вимикаємо завантаження

Два найпоширеніші застосунки, які “з’їдають” ваш трафік – це Telegram і WhatsApp. Якщо ви користуєтеся Telegram, то щоб вимкнути автозбереження, потрібно перейти в “вибрати “Дані та пам’ять”. Тут можна повністю вимкнути автозбереження або налаштувати його для окремих чатів.

Для WhatsApp також потрібне відключення автозавантаження, щоб не витрачати зайвий трафік на непотрібні файли. Для цього потрібно перейти в розділ “Налаштування”, потім вибрати “Дані та сховище” і дозволити автозавантаження винятково під час підключення до мережі Wi-Fi. Крім того, є можливість активувати функцію економії трафіку, але це може знизити якість завантажуваних файлів.

Важливо відключати автозавантаження медіа від різних каналів і групи, оскільки вони споживають велику кількість трафіку. Крім того, слід відключити автозавантаження, щоб не витрачати трафік на привітання та інші непотрібні файли, наприклад, з робочих чатів. Не забувайте, що контроль над завантажуваними файлами допоможе зберегти трафік і уникнути зайвих витрат.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.