Названо додатки Xiaomi, які можна видалити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість встановлених додатків на Xiaomi виявляються марними для користувачів. Розповімо, які з них можна безпечно видалити з телефона або відключити.

Смартфони Xiaomi сумно відомі великою кількістю встановлених програм, яких складно позбутися. Вони займають внутрішню пам’ять, працюють у фоновому режимі, а отже, витрачають заряд акумулятора і задіють частину оперативної пам’яті, сповільнюючи і надмірно навантажуючи телефон. Багато з вбудованих додатків ще й відповідають за відображення реклами в інших програмах, хоча це і спростовується розробниками.

Ускладнює ситуацію і те, що в такій великій кількості додатків важко зрозуміти, які з них можна безпечно видалити. Але цю проблему вирішив сам виробник Xiaomi. Операційна система MIUI просто не дасть змоги видалити дійсно важливі програми, що впливають на роботу смартфона. З цієї причини багатьох системних додатків позбутися звичайним способом не можна – в меню будуть доступні тільки пункти “Зупинити” і “Відключити”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте навіть просте вимкнення таких додатків допоможе звільнити частину оперативної пам’яті та позбутися деяких інших неприємних проблем, наприклад, появи реклами і швидкого розрядження телефону. Далі перерахуємо додатки, які або працюють тільки на території Китаю, або просто не приносять користі – при цьому їх можна безпечно видалити, оскільки на роботу смартфона вони не впливають.

Analytics

Додаток, що збирає дані про роботу телефону. Ця програма необхідна для поліпшення функціонування пристрою в разі появи будь-яких проблем, але на Xiaomi вона стає ще й джерелом реклами в інших попередньо встановлених додатках. Рекомендується відключити в налаштуваннях смартфона.

Bookmark Provider

Програма керує закладками в стандартному браузері, яким користується тільки невеликий відсоток власників Xiaomi. Крім того, ця системна утиліта відповідає за відображення рекламних банерів партнерів Google. З цієї причини вона може працювати у фоновому режимі, що впливає і на швидкість розрядки смартфона, і на його загальну продуктивність.

Device Health Services

Сервіс від Google, який необхідний для контролю за продуктивністю акумулятора. Він відображає рівень заряду батареї та її стан, а також може повідомляти про потенційні проблеми. Найчастіше виявляється марною, оскільки про термін служби і стан акумулятора (швидкість зарядки/розрядки) простіше судити за якістю його роботи. Ба більше, на багатьох девайсах цей застосунок не працює, оскільки потрібний сервіс не підтримується операційною системою. Можна сміливо видалити або відключати.

Фірмові додатки Xiaomi і китайські сервіси

Значний відсоток від попередньо встановлених додатків на Xiaomi складають сервіси Mi. Від більшості з них можна позбутися без жалю:

  • Mi Pay – додаток для безконтактної оплати.
  • Mi Coin – застосунок із віртуальними балами для повернень і покупок у фірмовому магазині Xiaomi.
  • Mi Recycle – дозволяє перепродавати старі пристрої Xiaomi.
  • Mi Link Service – необхідний для обміну файлами між двома смартфонами цього бренду.
  • Mi App Store – фірмовий магазин додатків Xiaomi.

На смартфони від Xiaomi встановлені і регіональні додатки, які не працюють на території України. Серед них можна видаляти:

  • Joyose – необхідний для роботи деяких китайський розважальних сервісів.
  • MConnService – китайський додаток для зберігання бонусних карт.
  • SoterService – додаток для біометричної аутентифікації.
  • CellBroadcastReceiver – програма, що повідомляє про надзвичайні події на території Китаю.

Додаток MSA

MSA – програма з досить сумнівним функціоналом. За словами виробника, вона необхідна для роботи “Живих шпалер”, “Календаря” і “Погоди”. Однак у коді додатка користувачеві знайшли інформацію про те, що він також відображає рекламні блоки в системних програмах. MSA рекомендується відключити (видалити повністю її не вдасться), а в разі виникнення будь-яких проблем із живими шпалерами, вбудованим календарем і додатком погоди, її можна ввімкнути назад.

Через налаштування розділу “Додатки” відключити MSA виходить не завжди. Зробити це можна у вбудованій програмі “Безпека”. Для цього потрібно:

  • Відкрити її.
  • Перейти в розділ “Передача даних”.
  • Відкрити “Мережеві підключення”.
  • Через три крапки перейти у вкладку “Фонові підключення”.
  • Знайти рядок “msa” і деактивувати повзунок поруч із ним.

Сторонні програми

На смартфонах Xiaomi видалити варто не тільки унікальні для китайських брендів додатки, а й більш поширені програми – деякі з них також не приносять користі і даремно займають внутрішню пам’ять. До їх числа належать:

  • Меню SIM-карти. Додаток, що дублює деякі функції особистого кабінету на офіційному сайті будь-якого мобільного оператора. Більшою мірою він орієнтований на надання платних опцій – прогнозу погоди, рингтонів на дзвінок, інших послуг.
  • Додатки для друку. Часто встановлені на смартфон спочатку і потрібні тільки для передачі файлів з телефону на принтер, щоб друкувати безпосередньо.
  • Android Auto. Найчастіше встановлений саме на Xiaomi. Не потрібен, якщо телефон не потрібно підключати до мультимедійної системи машини.
  • Briefing. Додатки для читання і відображення новин через вбудовану новинну стрічку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.