Ось чому краще класти телефон екраном вниз

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Ви користуєтеся ним цілими днями і навіть не можете без нього обійтися. Але чи знаєте ви, що якщо не поводитися з ним належним чином, ваш улюблений мобільний телефон не прослужить довго. Багато користувачів не знають про це, але орієнтація пристрою може мати певний вплив на його довговічність. Дізнайтеся, чому краще класти телефон екраном вниз на рівну поверхню і як отримати від цього максимум користі.

Реклама

Чому екран телефону слід тримати екраном донизу?

Є кілька причин, чому експерти рекомендують завжди тримати мобільний телефон екраном донизу. Окрім захисту екрану від потенційних подряпин, ось чому вам варто почати цю звичку.

Захист камери

Звичайно, сьогодні у вас є кілька варіантів захисту екрану від падінь, тріщин і бруду. Але досі не існує аксесуарів для захисту камери. Крім того, кріплення екраном донизу запобігає появі подряпин на камері. Якщо ви постійно тримаєте смартфон екраном догори, на маленькій скляній поверхні камери можуть поступово утворюватися подряпини. З часом це може погіршити якість ваших фотографій і відео.

Економія заряду акумулятора

Ще одним несподіваним наслідком є те, що якщо утримувати екран піднятим, коли приходять сповіщення, пристрій буде світитися, вібрувати та подавати інші сигнали. Отже, неминучою є втрата заряду, оскільки у вас одразу ж виникне спокуса перевірити ці вхідні сповіщення. Щоб не заряджати акумулятор часто протягом дня, найкраще класти пристрій екраном донизу. Невелика порада: деякі моделі вимикають звук вхідного дзвінка, коли екран опущений, що дозволяє заощадити трохи енергії.

Захист від вологи

Задня панель телефону герметична і додатково захищена від вологи. Це означає, що якщо ваш смартфон встановлений лицьовою стороною донизу, то в разі випадкового розлиття рідини ризик пошкодження буде набагато нижчим. Майте на увазі, що екран є дуже вразливим і дорогим компонентом. Іншими словами, частіше тримаючи його лицьовою стороною донизу, ви можете вберегти свій телефон від значних пошкоджень.

Примітка: Втім, таке положення іноді може бути ризикованим. Справа в тому, що на столі або іншій плоскій поверхні можуть бути крихти, бруд або інші частинки, які можуть подряпати екран. Тому перед тим, як покласти його, переконайтеся, що поверхня ідеально чиста, здорова і особливо не шорстка.

Куди класти мобільний телефон, коли ви виходите на вулицю?

Коли ви перебуваєте на вулиці, не рекомендується класти смартфон в одну з кишень. Це пов’язано з тим, що ви безпосередньо піддаєте чутливі частини тіла впливу електромагнітних хвиль, які можуть бути небезпечними для вашого здоров’я. Тому краще тримати його в сумці або чохлі. А якщо у вас немає іншого вибору, то краще покласти його задньою стороною назовні, щоб мінімізувати опромінення.

Як кнопка “назад” може покращити досвід користування мобільним екраном?

Кнопка “Назад”, зазвичай розташована в нижній частині пристроїв Android, виконує ту саму функцію, що й кнопка “Додому”, яка розташована зліва у верхній частині програми і діє як кнопка “Додому”. Натиснувши її, ви потрапите на головний екран мобільного додатку, а повторне натискання кнопки назад призведе до закриття додатку.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ