Смартфон із двома SIM-картами: Для кого це підходить

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Використання мобільного телефону з двома SIM-картами може бути доволі зручним, проте багато хто не розуміє, чому. А які смартфони взагалі можуть вмістити дві SIM-картки? У нас є чотири мислимих типи, які можуть вам сподобатися. Ви опинитеся в ньому?

Хто використовує дві SIM-картки, можуть заощадити гроші – і не тільки.

На смартфонах установка карт зазвичай здійснюється через бічний слот, званий слотом для двох SIM-карт. Іноді це комбіновані слоти, в які можна вставити або дві SIM-карти, або одну SIM-карту і карту пам’яті microSD. Тож часто вам доводиться відмовлятися від можливості розширення пам’яті, якщо ви хочете використовувати подвійну SIM-карту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але здебільшого популярні смартфони тепер покладаються на електронну SIM-карту (eSIM) як подвійну альтернативу. Друга SIM-карта тут не вставляється разом із класичною Nano-SIM-картою, а налаштовується електронним способом за допомогою програмного забезпечення. Основні оператори зв’язку здебільшого пропонують eSIM-картки безкоштовно. Що стосується постачальників послуг, то тут все ще є відмінності в пропозиціях.

Мандрівник

Незважаючи на те, що в 2017 році плату за роумінг у більшій частині Європи було скасовано, подвійна SIM-карта, як і раніше, доступна навіть у відпустці або у відрядженнях. Тому що, на відміну від 28 держав ЄС, а також Ісландії, Ліхтенштейну та Норвегії, в Андоррі, Сан-Марино і Монако для клієнтів німецьких операторів мобільного зв’язку, як і раніше, діє плата за роумінг.

Тому купівля смартфона з двома SIM-картами особливо зручна для частих мандрівників, які часто подорожують цими країнами або за кордоном, що не входять до Європи. Рекомендується придбати місцеву SIM-карту з передоплатою, за допомогою якої можна здійснювати дзвінки в межах країни за національним тарифом і дешево користуватися Інтернетом. Або ви можете придбати дешевий тариф у цій країні для виїзду за кордон ЄС плюс другу SIM-картку, яка буде привабливою всередині країни.

Також рекомендується використовувати смартфон із двома SIM-картками для прикордонників, наприклад, тих, які проживають у Німеччині та працюють у Швейцарії.

Бізнесмен

Деякі з найпоширеніших варіантів використання смартфонів з двома SIM-картками також включають поділ особистих і ділових телефонних дзвінків та обміну повідомленнями. Це позбавить вас від другого пристрою в кишені.

Щоб у жодному разі не пропустити важливі телефонні дзвінки, смартфон із двома SIM-картами також повинен мати функцію “Активна робота з двома SIM-картами”. Таким чином, можна переключитися на другий дзвінок під час телефонної розмови.

Ще одна перевага: користувачі Apple iPhone або смартфонів на базі Android можуть залишатися на своєму улюбленому пристрої, якщо службовий мобільний телефон працює під управлінням іншої операційної системи. Таким чином, не лише флагмани Huawei, Xiaomi та Samsung мають подвійну SIM-карту, а й ті, хто хоче використовувати свій телефон із двома SIM-картами, можуть розраховувати на iPhone нового покоління від Apple.

Економна людина

Крім уже згаданого потенціалу економії для частих мандрівників, є ще один аргумент на користь купівлі телефонів із двома SIM-картками: поєднання дешевого тарифного плану і дешевого використання мобільних даних. Тому що оператори мобільного зв’язку розраховують так, щоб це було того варте для вас.

План, який пропонує як недорогі дзвінки, так і доступний перегляд, не завжди легко знайти. Смартфон з двома SIM-картами можна використовувати для запису двох SIM-карт і їх паралельного використання.

Як ви використовуєте мобільний телефон із двома SIM-картами?

Часто виникає велика плутанина щодо того, чи справді зі смартфоном із двома SIM-картами можна зв’язатися одночасно за обома телефонними номерами. Так, проте далеко не всі смартфони мають два приймальних і передавальних пристрої. Ці двофункціональні смартфони дуже зручні, оскільки дають змогу одночасно підключати дві активні лінії.

Однак більш поширеними є смартфони з двома SIM-картами в режимі очікування, які оснащені лише одним трансивером. Дві SIM-картки повинні спільно використовувати один приймальний і передавальний пристрої, що досягається за допомогою методу мультиплексування з тимчасовим поділом. Тоді, хоча смартфон може бути доступний за двома номерами одночасно, якщо ви відповідаєте на дзвінок, тоді мобільний телефон з іншим номером, тобто з іншою картою, більше недоступний.

Виправлення полягає у встановленні умовного перенаправлення виклику на інший номер телефону в разі недоступності, щоб можна було телефонувати та дзвонити, тобто перемикати двох співрозмовників, які телефонують одночасно. У такому разі переадресація виклику може спричинити додаткові витрати для абонента, якого викликають.

Якщо ви телефонуєте самі або надсилаєте текстове повідомлення, то смартфон запитує, з якої SIM-карти вести розмову. Це особливо зручно, якщо ви використовуєте функцію подвійної SIM-карти, наприклад, для особистого та професійного використання.

Найкращі мобільні телефони з двома SIM-картами

Практично всі виробники мобільних телефонів пропонують смартфони з підтримкою двох SIM-карт – від телефонів середнього класу до флагманських. Тоді як смартфони середнього класу здебільшого підтримують дві фізичні SIM-карти, топові смартфони покладаються на комбінацію однієї картки та електронної SIM-карти (eSIM).

Ось кілька смартфонів з різних цінових діапазонів, що підтримують дві SIM-карти:

  • Samsung Galaxy S21
  • Samsung Galaxy S21 Plus
  • Samsung Galaxy S21 Ultra
  • Samsung Galaxy Note 20 Ultra
  • Samsung Galaxy A52 5G
  • Samsung Galaxy A72
  • Apple iPhone 12
  • Apple iPhone 12 Pro
  • Apple iPhone 12 Pro Max
  • Apple iPhone 12 mini
  • Xiaomi Mi 11
  • Xiaomi Mi 10T Pro
  • Xiaomi Poco X3 NFC
  • Oppo Find X3 Neo
  • Oppo Reno 4Z 5G
  • Oppo Find X3 Pro
  • Huawei Mate 40 Pro
  • Huawei P Smart (2021)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.