П’ять об’єктивних причин чому користувачі люблять Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так, це все про нього, вірніше, про неї. Велика “яблучна” імперія, яка “породила” прості, стабільні і переважно преміально красиві пристрої, повинна отримати дещицю нашої уваги. У цій статті я постараюся дотримуватися об’єктивності, часом розповідаючи про суб’єктивне. Це непросто, але канал The Geek Wolf не шукає легких шляхів.

Моє знайомство з продуктами Apple почалося в далекому 2007 році. Друг навіть назвав мене вороною, яку тягне на блискучі фантики, але я все одно за шалені гроші купив перший Apple iPod Touch 32GB у форм-факторі iPhone. І незважаючи на абсолютно неймовірно гальмівний iTunes, складнощі зі з’єднанням нового гаджета і Windows PC у мене залишилися дуже теплі спогади про iPod Touch першого покоління. Це був по-справжньому серйозний крок уперед. Apple тоді на роки вперед визначила розвиток цілої індустрії.

Мінімалізм і простота
Так уже склалося, що користувачі “яблучних” гаджетів люблять у них якраз те, що для фанатів Android звучить як нудна казка. Мінімалізм Apple щодо дизайну в принципі, алгоритм “одна іконка – одне рішення”, неймовірно стабільний, що змінюється раз на п’ять років по чайній ложці, але зате всіма впізнаваний UI, – всі ці риси суперечать бажанням багатьох людей, готових ризикувати “здоров’ям” своїх гаджетів заради перетворення їх з “одного з багатьох iPhone” на яскравий, самобутній девайс. І на зорі “яблучних” днів кількість користувачів, які, ризикуючи зробити з улюбленого смартфона “цеглину”, влаштовували своєму ґаджету “втечу з в’язниці” або джеілбрейк, подекуди сягала мало не чверті від усіх юзерів iPhone.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На полях зауважимо, що мудра політика хлопців з Купертіно давала їм змогу досягати вигідних угод з провайдерами та операторами зв’язку. Як відомо, смартфони за кордоном здебільшого продаються на контрактній основі. Скажімо, у США користувач іде до офісу або магазину потрібного йому оператора і купує в нього контракт на стільниковий зв’язок та інтернет. Щоб залучити потенційних клієнтів, оператори роблять значні знижки на найсучасніші моделі смартфонів. І якщо ви купуєте досить дорогий контракт, то частина грошей, скажімо, $20 йде на щомісячну плату за новий iPhone 14 Pro 512GB. Така політика операторів додає бонусів популярності і так вельми цікавому гаджету.

Але і сам дизайн UI відмінно “продається”, щоб там не говорили хлопці на Android. Переконатися в цьому легко. Досить зайти в Google Store і вибрати категорію “Лаунчери”. На перших позиціях за популярністю і рейтингом там завжди можна знайти пару-трійку оболонок, що запускають, у стилі iOS зі стійкою оцінкою вище 4.5 зірок. І цей рух, як то кажуть, двосторонній. Розробники не будуть у такій кількості пропонувати юзерам Android додатки, які не користуються попитом.

Послідовність і спадковість
Впізнаваність бренду iPhone 100 відсоткова. Для продажів це дуже важливо, але крім відмінних цифр у графі “продано” Apple може також похвалитися зрозумілими градаціями вибору. І так, з одного боку, черговий iPhone Pro Max Ultra Grand і т д – це ще один “яблучний” смарт передбачуваної поведінки і вигляду. А з іншого – новий гаджет, що відразу розмовляє з користувачем зрозумілою для нього мовою. Хочете невеликий iPhone – візьміть Mini. Потрібен гаджет модних розмірів? Для вас готовий iPhone Pro. Якщо хочете підкреслити, що можете дозволити собі максимум, то “ваше все” – це iPhone Pro Max. Передбачувано? Так, безумовно, але передбачуваність – це якраз та якість, яка багатьма людьми дуже цінується.

Приватність і захист
Apple завжди і скрізь пояснює, що не дає розвернутися призначеній для користувача мрії про кастомізацію тільки з однієї важливої причини. Компанія боїться, що юзер вийде з-під її захисного “козирка” і пиши пропало. Хлопці з Купертіно абсолютно впевнені в тому, що інтернет – штука небезпечна, і намагаються за допомогою своєї доволі своєрідної логіки передати користувачеві просту думку: якщо вже йому доведеться поділитися чутливою інформацією з кимось у мережі, то нехай це буде Apple – компанія, що володіє всіма необхідними інструментами для захисту даних.

Чи означає це, що жодних такого роду проблем у фанатів Apple ніколи не було? Звичайно, ні. Ось тільки кілька великих скандалів з витоками за останні роки:

  • Вересень 2021: Pegasus Spyware iPhone Hack
  • Січень 2019: атака через шкідливі сайти, виявлена Google
  • Вересень 2015 року: зараження всього App Store
  • Вересень 2014 року: витік пікантних фотографій знаменитостей

Експерти підкреслюють, що на 100% захистити себе і своїх клієнтів жодна компанія не в силах. Ми всі пам’ятаємо, в якому поспіху хлопці з Google закривали свою соцмережу Google+. Як з’ясувалося із запізненням на три роки, у світову мережу тоді витекли паролі та подробиці акаунтів 500 тисяч користувачів. Недавні проблеми Yandex Eda також показали швидкість, з якою дані про замовлення і телефони клієнтів можуть опинитися в інтернеті. Іншими словами, Apple в якості захисника своїх клієнтів виступає не гірше, але і не краще за інших. Однак “заточеність” компанії на забезпеченні безпеки створює всі умови для швидкої реакції Apple у вигляді своєчасних апдейтів і фіксів.

Преміальна якість і дизайн

Незалежно від того, що саме ми думаємо про саму Apple, важко не помітити, що її пристрої просто кричать про преміальність. Жоден із сучасних виробників не може похвалитися настільки високим рівнем якості, який рік від року пропонує Apple. І це стосується не тільки топових девайсів у лінійках, а й відносно бюджетних гаджетів.

Навіть найзапекліші ненависники “яблука” не можуть нічого сказати проти дизайну Pro лінійок Apple, особливо iPhone. І так, суто теоретично гаджети злегка важкуваті, грані корпусу трохи ріжуть пальці, тобто ергономіка могла б бути кращою, але… яка, в принципі, різниця, якщо ти справді “закоханий” у “яблучний” смартфон. Адже саме таких сильних почуттів і домагається Apple від своєї фанзони.

Екосистема

Завершує наш поверхневий аналіз найвідоміший, логічний, як багато хто вважає, корисний пункт. Так, якщо у вас є iPhone, то краще, щоб поруч із ним був і MacBook, який розуміє ваш смартфон з півслова. У принципі, головне – це впевнена і дуже природна інтеграція найрізноманітніших частин цієї системи одна з одною. Дивно при цьому, що така інтеграція скоріше повинна створювати ринкові перепони для успішних продажів. Однак вона настільки зручна для масового користувача, що вирішує набагато більше проблем, ніж створює.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.