Як уберегтися від крадіжки даних зі смартфона: чотири правила

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами експерта, необхідно усвідомлювати те, за якими посиланнями переходите і куди. Найменша підозра, що посилання може привести на фейковий або шахрайський ресурс, має зупинити від переходу. Це ж стосується і скачування підозрілих файлів.

Не можна надавати дозволи підозрілим додаткам від невідомих розробників. Бо невідомо, які там можуть бути вбудовані віруси або заради яких цілей ці продукти поширюються.

Не варто використовувати безкоштовні проксі-сервери та VPN, а тільки платні клієнти. В іншому разі немає жодної гарантії у збереженні конфіденційної інформації, тим паче такої, як дані банківських карток, логіни та паролі, листування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Важливою умовою цифрової безпеки експерт назвав використання двоетапної аутентифікації.

Користувачам також рекомендується за можливості використовувати двоетапну аутентифікацію для своїх облікових записів в Інтернеті. Більшість банків і великих соціальних мереж надають таку можливість. Як випливає з назви, двоетапна автентифікація вимагає двох кроків: введення пароля і введення номера, доступного тільки вам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.