Топ-5 додатків на смартфон для здорового сну

Протягом дня користувачі багато часу проводять перед екранами смартфонів. Плюс робота, стреси, фізична втома. Усе це призводить до того, що на ранок ви почуваєтеся втомленими, розбитими і млявими. Взимку і навесні організму особливо складно прокинутися.

Лікарі та health-коучі кажуть, що проблема не тільки в ритмі життя, а й у якості сну. Звісно, можна прийняти снодійне, увімкнути медитативну музику тощо. А можна встановити один із застосунків для сну.

Це розумні програми, які самі моніторитимуть якість вашого сну, нагадуватимуть про відбій і будитимуть вас у час, ідеальний для пробудження. Такий сервіс допоможе вам прищепити правильні звички та сформувати оптимальний для гарного самопочуття “work-life balance”.

1. Sleep Cycle

Якщо коротко, то це розумний будильник. Він знає особливості сну, визначає, в якій фазі сну ви перебуваєте, і розбудить вас, коли ви будете в короткій фазі, яка вважається ідеальною для пробудження.

Вам потрібно лише увімкнути його перед сном. Додаток запам’ятає, о котрій годині ви зазвичай засинаєте, і розбудить вас у потрібний час і в потрібній фазі сну оригінальною музикою зі своєї колекції.

2. Prana Breath

Це застосунок для медитативних або дихальних практик. Емоційна рівновага, правильне дихання, розслаблення і відпочинок. Що ще потрібно для міцного сну? Не потрібно жодних спеціальних знань чи вмінь. Просто вмикаєте застосунок, і він сам “поведе” вас у нірвану. До речі, тут є парні практики, які дають змогу вам обом абстрагуватися від проблем і відволіктися від метушні.

3. Mediatopia

Одразу варто сказати, що в цьому додатку є невеликий пробний період, а основне користування буде платним. Однак його ефективність доведена, тому користувачі активно купують платну версію.

Отже, це застосунок для грамотної медитації та розслаблення. Вам не доведеться спиратися на інтуїцію чи поради з інтернету. Приємний голос під приємну спокійну музику керуватиме вашим диханням і діями. У підсумку користувачі кажуть, що розслабляються і засинають, не дійшовши до середини інструкції. Ось це вплив!

4. BetterSleep

Якщо вірити відгукам користувачів цього застосунку, то бажаний ефект настає через тиждень використання. По суті, це додаток для медитації та якісного сну. Ви забудете про шум у вухах перед сном, будете міцно спати і зможете допомогти заснути неспокійним або гіперактивним дітям.

Ви заповнюєте невеликий блок з інформацією про себе та свої вподобання, а далі алгоритм сам визначить відповідний для вас спосіб засинання. Це може бути медитативна музика, легкі історії тощо. Бібліотека застосунку дає змогу підібрати той, який підходить саме вам. Також ви дізнаєтеся свій хронотип і зрозумієте, як і о котрій годині вам потрібно засинати або о котрій годині і як прокидатися, щоб сон був якісним, а пробудження легким.

5. Calm: meditate, sleep, relax

Це застосунок для медитації, доступний різними мовами. Через нього ви зможете потрапити на майстер-класи професіоналів та експертів у цій сфері. Однак головне його завдання допомогти вам розслабитися, заспокоїтися та заснути.

Ви можете обрати тривалість сеансу і під спеціально розроблену музику чи навіть відео правильно та швидко розслабитися. Взагалі функціонал у застосунку досить різноманітний. Усі ці принади користувач отримає тільки після оплати підписки.

Варто розуміти, що всі ці додатки – лише інструменти на шляху до здорових звичок. Як швидко й ефективно вони розвиватимуться, залежить тільки від вас.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.