Топ-5 факторів, через які гальмує телефон

1. Кеш додатків. Будь-який застосунок має кеш, у якому зберігаються тимчасові файли. Що довше використовується застосунок, то більший обсяг кешу накопичується. Виправити цю проблему нескладно: достатньо відкрити застосунок через налаштування телефона і в розділі “Кеш” натиснути “Очистити”.

2. Важкі додатки. Телефон може почати гальмувати, якщо на ньому запущено кілька програм, які вимагають багато ресурсів. До їхнього списку входять мобільні ігри, багато музичних сервісів, деякі сервіси Google. Їхня одночасна робота у фоні призводить до того, що телефон не справляється з навантаженням і починає працювати повільніше. Якщо це відбувається, необхідно повністю вимкнути ці додатки і перевірити, чи змінилася ситуація.

3 Нестача пам’яті. Якщо смартфон надсилає сповіщення, що необхідно очистити місце, перший крок щодо прискорення роботи телефону полягатиме саме в цьому.

4. Непотрібні додатки та оптимізатори. Десятки додатків, які багато користувачів встановлюють, а потім жодного разу не відкривають, також витрачають ресурси телефону. Вони не тільки займають пам’ять, а й можуть працювати у фоновому режимі, оновлювати дані та надсилати повідомлення.

5. Бюджетні смартфони. Недорогі мобільні телефони вартістю до 5 тисяч гривень часто спочатку працюють нормально, але з часом починають гальмувати. Це пояснюється різними причинами – від старіння заліза, до захаращеності пам’яті та старого ПЗ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.