Приховані та невідомі налаштування телефону. Ви будете здивовані, що можна робити зі своїм смартфоном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли ми переходимо на новий смартфон, то зазвичай спочатку заходимо в його налаштування. Ми вносимо основні зміни, пов’язані зі звуком і дисплеєм, щоб адаптувати пристрій до наших потреб. Однак ми рідко знаходимо час, щоб ознайомитися з усіма можливостями, адже хочемо якнайшвидше почати користуватися новим обладнанням. Однак, заглибившись трохи глибше в розділ налаштувань, ви можете знайти багато цікавих опцій.

Невідомі налаштування телефону, про які варто знати

Не всі налаштування телефону знайомі всім і часто використовуються. Ми вибрали кілька менш очевидних опцій, на які варто звернути увагу. Ми вибрали кілька менш очевидних опцій, які представляють інтерес, особливо для менш досвідчених користувачів. Якщо ви цікавитеся технологіями на рівні вище середнього, то, ймовірно, вже знайомі принаймні з деякими з них.

Для початку, ви можете поглянути на дозволи програми. Їх можна знайти, наприклад, на вкладці налаштувань конфіденційності. Подивившись, які програми мають можливість використовувати камеру, мікрофон або перевіряти наше місцезнаходження, ви можете бути здивовані. Якщо ви вважаєте, що програма має занадто широкі дозволи, ви можете їх прибрати або, наприклад, вказати, що вони повинні застосовуватися тільки тоді, коли ви користуєтеся програмою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зміна назви точки доступу WiFi і Bluetooth-пристрою – це ще один варіант, який варто розглянути. Більшість людей залишають їх без змін, але це може бути проблематично, якщо у вас популярна модель телефону і ви хочете поділитися з кимось інтернетом або отримати файл, надісланий другом. Інша людина може побачити на екрані кілька однакових імен і вибрати пристрій, відмінний від нашого. Тому варто додати до назви точки доступу та пристрою Bluetooth якийсь відмітний елемент, наприклад, наше ім’я.

Оскільки ми говоримо про хот-споти, ми також можемо встановити одноразовий ліміт даних під час їх налаштування. Це не дозволить особі, якій ми надали доступ до Інтернету, вичерпати наш пакет даних в значній мірі. Це може статися навіть випадково, наприклад, в результаті запуску автоматичного оновлення додатків на телефоні.

Використання смартфона можна спростити за допомогою комбінацій кнопок. Ми можемо, наприклад, встановити, що одинарне або подвійне натискання на певну кнопку або її утримання запускає камеру, ліхтарик або Google Assistant. Однак варто добре подумати про те, які комбінації кнопок ви вмикаєте. Якщо ви встановите занадто багато і виберете опції, які рідко використовуються, ви можете випадково активувати окремі функції телефону.

Приховані налаштування телефону. Дізнайтеся, як отримати до них доступ

Ми обговорили кілька опцій, які можна знайти в налаштуваннях телефону. Однак є також функції, які не відображаються за замовчуванням. Щоб отримати до них доступ, нам потрібно виконати додаткову дію. Це опції розробника. Як отримати до них доступ? Це залежить від смартфона, але зазвичай весь процес виглядає схоже. Ось два приклади.

  • На смартфонах Xiaomi ви заходите в налаштування телефону, потім переходите на вкладку про, вибираєте всі параметри і натискаєте на поле версії MIUI кілька разів, поки там не буде написано, що ви є розробником. Параметри розробника будуть доступні у вкладці додаткових налаштувань.
  • На смартфонах Samsung ми заходимо в налаштування телефону, потім переходимо на вкладку телефон – інформація і натискаємо на інформацію про програмне забезпечення. Потім кілька разів натискаємо на номер версії. Внизу списку налаштувань телефону з’являться опції розробника.

За допомогою опцій розробника ми можемо, серед іншого, вимкнути автоматичне застосування оновлень після перезавантаження пристрою, вибрати додаток, який видає себе за місцезнаходження, змусити мобільне з’єднання для передачі даних підтримуватися навіть при ввімкненому WiFi, змінити форму іконок або навіть вимкнути системну анімацію.

Пам’ятайте, однак, що цей розділ містить розширені опції, і ми повинні бути обережними, щоб не втручатися в налаштування телефону. Ми наполегливо рекомендуємо не активувати випадкові функції, щоб побачити, що станеться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.