Експерт розповів, що потрібно зробити зі щойно купленим смартфоном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

IT-експерт розповів про дії, які допоможуть не попастися на виверт продавців, дадуть змогу гарантувати безпеку даних і швидше звикнути до нового смартфона.

Експерт порадив перевірити новий смартфон на оригінальність.

Фахівець зазначив, що це краще робити до придбання, однак під час онлайн-покупки це зробити можливо тільки після того, як гроші передано продавцю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На корпусі ґаджета та на його коробці є IMEI-код, який можна пробити й упевнитися, що пристрій новий і оригінальний. Однак якщо код не збігається, то є привід пред’явити претензію продавцю.

Якщо куплено смартфон маловідомого бренду, то, на думку Магомедова, потрібно вивчити інструкцію. Цей пункт багато хто пропускає, але експерт вважає, що так вдасться уникнути багато неприємних сюрпризів у процесі експлуатації пристрою.

Після запуску смартфон оновлюють до актуальної версії. Потім слідує об’ємна, але важлива робота. Переносять акаунт Google/Apple на новий гаджет зі старого телефона. Однак слід переконатися, що контакти перенесені в повному обсязі.

Наступний крок – безпека смартфона. Для початку вмикають функцію “Пошук телефону” та його блокування, а потім відключають автоматичне підключення до Wi-Fi.

Це вбереже дані, що зберігаються на пристрої, від крадіжки хакерами. В іншому разі смартфон буде підключатися до незахищених громадських мереж, що зробить телефон легкою мішенню для зацікавлених осіб. На думку експерта, не завадить встановлення антивіруса.

Після налаштувань безпеки переходять до встановлення тем і шпалер, мелодії, параметрів яскравості та шрифту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.